Fly drive Canada

Het plannen van een fly drive Canada kan lastig zijn, omdat het een groot en divers land is dat erg veel te bieden heeft. Om je op weg te helpen volgt hieronder een aantal tips van reisspecialisten. Lees de onderstaande informatie voor het samenstellen van je eigen fly drive Canada.

Canada is groot, enorm groot. Het land heeft een oppervlakte van 6,1 miljoen vierkante kilometer: Groter dan de Verenigde Staten! Toch wonen er slechts 33 miljoen mensen in Canada. Het grootste deel van de bevolking leeft in of nabij de grote steden. De Yukon, Northwest Territories, en Nunavut wonen amper 100.000 mensen! Een onafzienbare massa van arctische kusten en duizenden meren die nog nooit in kaart zijn gebracht.

fly drive canada

Quebec

Quebec is de hoofdstad van Canada. In de stad wordt hoofdzakelijk Frans gesproken, alsmede in het omliggende gebied. De naam Quebec komt van het Eskimo woord kebec, wat iets betekend als ‘daar waar de rivier nauwer wordt’. Dit refereert aan de rivier Saint Lawrence.

Mount RobsonNova Scotia: Fly drive Canada langs de Cabot Trail

De Cabot Trail (Nova Scotia) is een wildernis van schilderachtige uitzichten in het Highlands National Park. Neem een paar dagen de tijd om de omgeving te verkennen. Je kunt er prima wandelen op de stormachtige landtongen.

Gros Morne National Park

Wandelen in het Gros Morne National Park (Newfoundland): Bij de vorming van de continenten zorgde een opwaartse kracht voor de vorming van een ontzagwekkend plateau. Voor een verkenning van dit gebied kun je het beste een week uittrekken, waarbij je kunt wandelen langs de kust of watervallen en aangrenzende fjorden bezichtigen.

Manitoba (Churchill)

Beren in CanadaWil je ijsberen zien? Plan je fly drive Canada dan langs Manitoba. In oktober en november kun je met de trein van Churchill naar de Hudson Bay reizen. In die periode kun je vaak honderden prachtige ijsberen aantreffen, die in een gestaag tempo migreren naar de ijzige kust van de Hudson baai. In deze periode kun je ’s avonds tevens een glimp van de beroemde aurora borealis (noorderlicht) opvangen!