Fly Drive Canada

Het plannen van een fly drive Canada kan lastig zijn, omdat het een groot en divers land is dat erg veel te bieden heeft. Om je op weg te helpen volgt hieronder een aantal tips van reisspecialisten. Lees de onderstaande informatie voor het samenstellen van je eigen fly drive Canada.

Canada is groot, enorm groot. Het land heeft een oppervlakte van 6,1 miljoen vierkante kilometer: Groter dan de Verenigde Staten! Toch wonen er slechts 33 miljoen mensen in Canada. Het grootste deel van de bevolking leeft in of nabij de grote steden. De Yukon, Northwest Territories, en Nunavut wonen amper 100.000 mensen! Een onafzienbare massa van arctische kusten en duizenden meren die nog nooit in kaart zijn gebracht.

Ottawa

Ottawa is de hoofdstad van Canada. De stad ligt aan de Ontario oever van de Ottawa rivier, tegenover Gatineau, Quebec. Ottawa telt 1,1 miljoen en is momenteel de de op vier na grootste stad van Canada, en de één na grootste in Ontario na Toronto.

Ottawa is tweetalig, een unicum in Noord Amerika. Engels is de eerste taal van de meerderheid van de bevolking, maar Frans wordt ook veel gesproken. Personeel in winkels en restaurants spreken beide goed meestal goed.

Ottawa Fly drive

Ottawa is de thuisbasis van veel van de culturen, doordat duizenden immigranten uit de hele wereld naar de stad zijn geïmmigreerd. De stad is waarschijnlijk het best bekend als hoofdstad van Canada, maar inmiddels is het ook één van de snelst groeiende steden in Noord-Amerika vanwege een florerende high-tech business sector.

Quebec

Quebec is de hoofdstad van Canada. In de stad wordt hoofdzakelijk Frans gesproken, alsmede in het omliggende gebied. De naam Quebec komt van het Eskimo woord kebec, wat iets betekend als ‘daar waar de rivier nauwer wordt’. Dit refereert aan de rivier Saint Lawrence.

Fly Drive Quebec

Fly Drive Nova Scotia: Fly drive Canada langs de Cabot Trail

De Cabot Trail (Nova Scotia) is een wildernis van schilderachtige uitzichten in het Highlands National Park. Neem een paar dagen de tijd om de omgeving te verkennen. Je kunt er prima wandelen op de stormachtige landtongen.

Nova Scotia is het land van vuurtorens en zeekreeften. Maar ook in het binnenland zijn er hoogtepunten De grootste stad van Nova Scotia is Halifax. De stad kent veel uitgaansgelegenheden.

Wat kun je doen in Nova Scottia?

Ga naar de kust. Nova Scotia kent pittoreske vissersdorpjes en uitgestrekte zandstranden. Aan de kust kun je ook terecht voor kajakken, zeilen of walvissen spotten.

Proef de cultuur in Cape Breton . Hier worden muziek en dans uit de Keltische cultuur met elkaar gecombineerd.
Geniet van de Kameraadschap: Bluenosers (de bijnaam voor inwoners van Nova Scotia) zijn beroemd om hun vriendelijkheid en gastvrijheid. Dus als je hiervoor openstaat word je letterlijk met open armen ontvangen.

Gros Morne National Park

Wandelen in het Gros Morne National Park (Newfoundland): Bij de vorming van de continenten zorgde een opwaartse kracht voor de vorming van een ontzagwekkend plateau. Voor een verkenning van dit gebied kun je het beste een week uittrekken, waarbij je kunt wandelen langs de kust of watervallen en aangrenzende fjorden bezichtigen.

National park Gros Morne rondreis

Manitoba (Churchill)

Wil je ijsberen zien? Plan je fly drive Canada dan langs Manitoba. In oktober en november kun je met de trein van Churchill naar de Hudson Bay reizen. In die periode kun je vaak honderden prachtige ijsberen aantreffen, die in een gestaag tempo migreren naar de ijzige kust van de Hudson baai. In deze periode kun je ’s avonds tevens een glimp van de beroemde aurora borealis (noorderlicht) opvangen!