Costa Rica Vakantie

costa rica vakantie

Handige informatie

  • Locaties – Informatie over de hoofdstad, de dorpjes en de diverse stranden in Costa Rica vind je onder locaties. Een ideale mix van natuur, klimaat en cultuur. Ontdekt Costa Rica!
  • Nationale parken – Costa Rica bestaat voor meer dan 30 procent uit nationale parken. Alle info over de mooiste parken vind je hier. Tropische regenwouden en nevelwouden.
  • Reisinformatie – Op zoek naar reisinformatie en tips voor je rondreis door Costa Rica? Bekijk al onze reisinformatie over het klimaat, autorijden in Costa Rica en meer.
  • Reisbureaus – Het aanbod aan reizen naar Costa Rica is groot. Het aantal reisaanbieders dat deze reizen verzorgd ook. Bekijk onze selectie van kwalitatieve reisbureaus.

Costa Rica vakantie

Costa Rica is een tropisch paradijs en vormt daarom een ideale vakantiebestemming. Toeristen kunnen genieten van ongerepte stranden en tegelijkertijd walvissen en spelende dolfijnen bewonderen. Uit onderzoek blijkt dat het kleine land zo’n 6% van alle plant- en diersoorten herbergt; het wordt niet voor niets de tuin van Centraal Amerika genoemd.

Deze site helpt u met reisinformatie en nuttige tips. Klik op ‘reisbureaus’ voor een compleet overzicht van reisorganisaties die reizen naar Costa Rica aanbieden.

 

Fauna en natuurparken

De dieren zijn al net zo indrukwekkend, zoals de jaguar, de onnavolgbare Margay en de prachtige groene en rode ara’s. Zelfs de Costa Ricaanse amfibieën zijn bijzonder, zoals de pijlgifkikkers met hun felle kleuren en de afschrikwekkende reuzenpadden. De vele natuurparken zorgen ervoor dat je kunt genieten van super veel natuurschoon tijdens je rondreis of relaxvakantie in Costa Rica.

Waar ligt Costa Rica?

De Republiek Costa Rica (letterlijk vertaald: rijke kust) is een land in Midden-Amerika, begrensd door Nicaragua in het noorden, Panama naar het zuiden, de Stille Oceaan in het westen en zuiden en de Caribische Zee in het oosten. Ook Cocoseiland behoort tot Costa Rica.

Waarom een Costa Rica rondreis?

Voor natuurliefhebbers is er een grote verscheidenheid aan exotische wilde dieren en tropische planten. Vlinders en orchideeën, krokodillen en haaien, schildpadden en toekans: De regenwouden en bergen zijn een paradijs voor ecotoerisme. Costa Rica is niet veel groter dan Nederland (oppervlakte: 51.000 km2), maar de biodiversiteit is enorm. Zo vind je tijdens je Costa Rica vakantie indrukwekkende planten als de hoge fycus en vele sierlijke orchideeën (1500 soorten in totaal!) En zo is er nog veel meer, van regenwouden tot mangrovebossen, van vulkanen tot zandstranden, van hoge bergen tot drassige laaglanden. Al deze nationale parken maken het land zeer interessant voor ecotoerisme en natuurreizen. Daarnaast is de veiligheid in Costa Rica goed ten opzichte van omringende landen. Boek een fantastische rondreis Costa Rica!

Actieve Fly Drive

Wil je een actieve Costa Rica vakantie? Boek een Fly Drive Costa Rica! Er zijn mogelijkheden genoeg: surfen, wandelen, raften, Canopy, duiken, diepzeevissen en snorkelen. Ook met een laag budget kun je in Costa Rica terecht! Zoek je ontspanning, dan kun je gebruikmaken van de prachtige, unieke golfbanen en luxe spa’s. De hotels in Costa Rica zijn van alle moderne gemakken voorzien, zelfs in de meest afgelegen gebieden.

Wist je dat je fantastisch kunt sportvissen in Costa Rica? Het herbergt namelijk de beste sportvissen ter wereld, zoals de Zeilvis, de Marlijn, de Dorado, de Tonijn, de Wahoo en nog veel meer. De Caribische kant en de noordelijke regio’s van Costa Rica zijn beroemd om de grote Tarpoen.

Costa Rica vakantie individueel

Individueel rondreizen in Costa Rica? Wat ons betreft de mooiste manier om dit prachtige land in Midden Amerika te ontdekken. Kies zelf je tempo en rijd rond met je eigen huurauto. Trek voor deze individuele rondreis door Costa Rica minimaal 2 of 3 weken uit, dan ben je in staat om alle bezienswaardigheden te zien, en het eventueel te combineren met een omliggend land zoals Nicaragua. Kijk op onze pagina met het reisverslag Costa Rica voor meer inspiratie of ga meteen naar het overzicht van reisbureaus.