Fly Drive Costa Rica

Een van de beste manieren om het prachtige land van Costa Rica te verkennen is door middel van een fly drive vakantie. Met een fly drive Costa Rica kun je in je eigen tempo het land doorkruisen; je bepaalt zelf hoe lang je bij een bezienswaardigheid verblijft. Je kunt kiezen voor een kant en klare fly drive, of op de bonnefooi het land doortrekken. Om een auto te huren moet je minimaal 21 jaar zijn, een credit card hebben en natuurlijk een geldig paspoort.

Eco toerisme in Costa Rica

Met meer dan twee miljoen bezoekers per jaar is Costa Rica één van de populairste vakantie bestemmingen in Midden-Amerika. Ondanks het massa toerisme blijft Costa Rica een land van verbluffende natuurlijke wonderen én biodiversiteit. Ondanks het kleine oppervlak herbergt Costa Rica zo’n 6% van alle plant- en diersoorten ter wereld!

Bezoek de hoofdstad San Jose

San Jose is de hoofdstad van Costa Rica. Het ligt op een plateau in Central Valley op 1200 meter hoogte. Het wordt omringd door weelderige groene bergen en valleien. De bevolking van San Jose is ongeveer de helft van alle inwoners van Costa Rica. Het bevat de belangrijkste luchthaven, de Universiteit van Costa Rica, vele ambassades en musea, culturele instellingen, hotels, markten, enzovoort. San Jose is het centrum van Costa Rica.

Van een afstand lijkt San Jose slechts een verzameling van oude, lelijke, afbrokkelende trottoirs en een vervallen infrastructuur. Maar als je een beetje verder kijkt dan zie je dat San Jose meer is dan een mengelmoes van golfplaten en gipswanden. Chepe (zo wordt San Jose door de lokale bevolking genoemd) is een kosmopolitische stad: Een smeltkroes van moderne Noord-Amerikaanse en Midden-Amerikaanse invloeden.

Vogelspotten tijdens je fly drive Costa Rica

Het land beschikt over een schat aan onbezoedelde stranden die nog niet ‘ontdekt’ zijn door de reisbureau’s, net als de vele jungle’s en rivieren waar je heerlijk kunt raften of kajakken. Tijdens je Costa Rica fly drive kun je spectaculaire nevelwouden en regenwouden bezoeken en vogels spotten, zoals de zeldzame Quetzal. In aanvulling op het bovengenoemde vind je in Costa Rica tevens luxe resorts, golfbanen, spa’s, en een aantal zeer luxe hotels en lodges.

Waar ligt Costa Rica?

De Republiek Costa Rica (letterlijk vertaald: rijke kust) is een land in Midden-Amerika, begrensd door Nicaragua in het noorden, Panama naar het zuiden, de Stille Oceaan in het westen en zuiden en de Caribische Zee in het oosten. Ook Cocoseiland behoort tot Costa Rica.

Waarom naar Costa Rica?

Voor natuurliefhebbers is er een grote verscheidenheid aan exotische wilde dieren en tropische planten. Vlinders en orchideeën, krokodillen en haaien, schildpadden en toekans: De regenwouden en bergen zijn een paradijs voor ecotoerisme. Costa Rica is niet veel groter dan Nederland (oppervlakte: 51.000 km2), maar de biodiversiteit is enorm. Zo vind je er indrukwekkende planten als de hoge fycus en vele sierlijke orchideeën (1500 soorten in totaal!) En zo is er nog veel meer, van regenwouden tot mangrovebossen, van vulkanen tot zandstranden, van hoge bergen tot drassige laaglanden. Al deze nationale parken maken het land zeer interessant voor ecotoerisme en natuurreizen.

Actieve Costa Rica Fly Drive

Wil je een actieve Costa Rica vakantie? Er zijn mogelijkheden genoeg: surfen, wandelen, raften, Canopy, duiken, diepzeevissen en snorkelen. Ook met een laag budget kun je in Costa Rica terecht! Zoek je ontspanning, dan kun je gebruikmaken van de prachtige, unieke golfbanen en luxe spa’s.

De hotels in Costa Rica zijn van alle moderne gemakken voorzien, zelfs in de meest afgelegen gebieden.

Wist je dat je fantastisch kunt sportvissen in Costa Rica? Het herbergt namelijk de beste sportvissen ter wereld, zoals de Zeilvis, de Marlijn, de Dorado, de Tonijn, de Wahoo en nog veel meer. De Caribische kant en de noordelijke regio’s van Costa Rica zijn beroemd om de grote Tarpoen.

4 tips voor je Fly Drive

In het Tortuguero National Park kun je zien hoe zeeschildpadden zich nestelen aan de kust. De kanalen van dit park zijn ook toplocaties voor natuurcruises, kanoërs en kajak-fanaten.

Het populairste regenwoud in Costa Rica is Braulio Carrillo National Park. Je kunt dit regenwoud bezichtigen via de stradles de Guápiles (snelweg), de belangrijkste route van San Jose naar de Caribische kust. Het prive-reservaat Monteverde biedt de gemakkelijkste toegang tot de regenwouden en is daarom een belangrijk onderdeel voor je Costa Rica vakantie. Er is een goede infrastructuur van gidsen en hulpmiddelen die je nodig zult hebben tijdens een bezoek. Monteverde is zeer groot. Er heerst meestal koel, nat en winderig weer.

Tabacon Resort is veruit de populairste warmwaterbron van Costa Rica. De Tabacon rivier wordt verwarmd door het lava onder de oppervlak van de Arenal vulkaan. Tijdens je bad kun je genieten van uitbarstingen. Een absolute aanrader voor je Costa Rica vakantie!

Je kunt ook een bezoek brengen aan Qite: Dé plek in Costa Rica om tot rust te komen, zolang het je niet zenuwachtig maakt dat de bronnen bij een grote uitbarsting hoogstwaarschijnlijk getroffen zullen worden door een lavastroom! De Costa Ricaanse regering heeft geprobeerd het geheel te verhuizen, maar desondanks blijft het een prachtige bestemming voor je Costa Rica vakantie.

Wat is het klimaat van Costa Rica?

In het midden van Costa Rica, waar het overgrote deel van de bevolking woont, is de gemiddelde temperatuur 22 ° C en de regio heeft het hele jaar door een lente-achtig klimaat. In de kustgebieden van Costa Rica is de temperatuur veel hoger, met een hoge luchtvochtigheid, terwijl de noordwestelijke kust (de grote oceaan) juist zeer heet en droog is.
Het regenseizoen begint in mei en eindigt in november, ook al zijn er duidelijke regionale verschillen. Juni en juli zijn de natste maanden van Costa Rica, met name aan de Caribische kant. Het warme, droge seizoen begint in december en eindigt in mei, hoewel de temperatuurverschillen tussen zomer en winter erg gering zijn. Maart is het hoogtepunt van het droge seizoen en de luchtvochtigheid is op zijn laagst; maart is de populairste tijd voor toeristen. De vulkaan Arenal is erg moeilijk te zien vanwege de wolken, de beste tijd om deze te bezichtigen is april/mei.

Boek je fly drive