Costa Rica en New York

Een reis naar Costa Rica vanuit Nederland is tamelijk ver. Als je toch reist is het interessant om Costa Rica te combineren met bijvoorbeeld New York. Op de heen- of terugreis is het een prima optie om een aantal dagen New York te bezoeken. Omdat veel vluchten naar Costa Rica een tussenstop in de Verenigde Staten (bijvoorbeeld in New York) hebben, is dat extra interessant. Bij veel reisbureaus is het mogelijk om deze wens in vervulling te laten gaan.

Afstand Costa Rica – New York

Vliegen van Costa Rica naar New York en vice versa is circa 5 en half uur. Omdat veel vluchten naar Costa Rica New York aandoen vanaf Nederland is het eenvoudig te regelen om een aantal overnachtingen in New York te boeken. Je kunt de overnachting boeken via de reisorganisatie, maar je kunt ook zelf een keuze maken. Een bijkomend voordeel is dat de heenreis (wij adviseren eerst New York te bezoeken en dan Costa Rica) dan is opgeknipt in twee delen.

Reisinformatie New York

New York is de grootste stad van de Verenigde Staten en misschien wel de meest bekende. New York is daarmee ook een wereldstad van formaat. Hierbij een aantal tips om je een aantal dagen in New York te vermaken alvorens je naar Costa Rica vertrekt:

  • Bezoek een musical op Broadway
  • Loop rond in Manhattan en bezoek Ground Zero (bekend van de aanslagen in 2001)
  • Breng een bezoekje aan het vrijheidsbeeld
  • Ga fietsen en Central Park
  • Ga winkelen op Fifth Avenue of in Upper East Side
  • Bezoek de M&M’s store op Times Square