Costa Rica en Nicaragua

Costa Rica is goed te combineren met Nicaragua. Als je op reis bent naar Midden-Amerika en Costa Rica bezoekt is het zeker een aanrader om enkele dagen Nicaragua te bezoeken. Dit kan bijvoorbeeld na je bezoek aan Costa Rica.

Costa Rica en Nicaragua rondreis

Een rondreis maken met de combinatie van Costa Rica en Nicaragua is relatief eenvoudig. Zorg ervoor dat de laatste bestemming in Costa Rica op redelijke afstand van de grens met Nicaragua ligt. Huur een auto of regel vervoer en plan een dag om de grensovergang tussen Costa Rica en Nicaragua te passeren. Het mooie van autohuur is dat je bij de grens tussen Costa Rica en Nicaragua je huurauto gemakkelijk kan inleveren. Dichtbij de grenspost zitten veel autoverhuurbedrijven. Lees meer over autohuur in Costa Rica op onze pagina over autoverhuur.

Costa Rica en Nicaragua: de verschillen

Een combinatie van Costa Rica en Nicaragua is extra interessant omdat de landen van elkaar verschillen. Waar Costa Rica een redelijke economische staat heeft is Nicaragua een stuk armer. Nicaragua ziet er daarmee ook anders uit. Let wel op dat de schrijnende armoede in bepaalde delen van Nicaragua confronterend kan zijn. Je kunt de mensen helpen door de juiste hotels te kiezen (bijvoorbeeld waarvan geld naar de lokale bevolking gaat) en door gidsen fooien te geven. Overleg over de hotels met je reisbureau voor Costa Rica.

Nicaragua biedt op cultureel gebied meer dan Costa Rica. Denk bijvoorbeeld aan de hoofdstad Granada die echt de moeite waard is om te bezoeken. Costa Rica is meer toeristisch dan Nicaragua, waardoor je in Nicaragua de puurheid van de cultuur en de omgeving des te beter kan ervaren. Terwijl je in Costa Rica veelal betaalde nationale parken bezoekt is het in Nicaragua nog meer puur natuur. Ook zijn de stranden veel leger dan in Costa Rica. En last but not least: Nicaragua is goedkoper dan Costa Rica. Combineren is dus zeker geen gek idee!

Bezienswaardigheden Nicaragua

Nicaragua is een relatief groot land. Het land is meer dan 130.000 vierkante kilometer groot. Wil je het in een aantal dagen bezoeken dan is het maken van keuzes het meest belangrijk. Hierbij een aantal tips:

  • Bezoek Granada. Granada is een stad in Nicaragua, Midden-Amerika, op de westoever van het Meer van Nicaragua en op ongeveer 18 kilometer ten noorden van de Grote Oceaan. Geniet in Granada van de prachtige cultuur. Veel oude gebouwen zijn eeuwenlang onbeschadigd bewaard gebleven. Laat je rondrijden in een koets en geniet van het lokale eten. Voor de liefhebber zijn er diverse restaurants die Europees voedsel tegen hoge kwaliteit (en een redelijke prijs) aanbieden.
  • Bezoek de Masaya vulkaan. Deze vulkaan ligt vlakbij Granada en is daarmee dus goed te combineren. Er zijn diverse wandelingen mogelijk in de omgeving van deze vulkaan. Huur een gids (al dan niet via je reisbureau). Deze gids zal ervoor zorgen dat je van bovenaf in de krater van de vulkaan kunt kijken, maar dat je geen last krijgt van de giftige stoffen die eruit komen. De gids zal je ook de beroemde vleermuizengrot laten zien. In deze omgeving zijn ook veel dieren te zien, zoals apen, coyotes, wasberen en leguanen.
  • Geniet van de rust op Ometepe. Ometepe wordt gevormd door 2 vulkanen. Op Ometepe kan je heerlijk van de zon genieten, fietsen, een scooter huren en zwemmen. Tevens is het mogelijk om de vulkanen te beklimmen. Ometepe behoort wat ons betreft wel tot een must see van Nicaragua.

Costa Rica en Nicaragua border

Een rondreis door Costa Rica is prachtig te combineren met Nicaragua. Meestal reis je de laatste week van je reis met de auto naar Nicaragua. Bij de grens lever je je huurauto in en zorg je ervoor dat je de grensovergang passeert. Let op: dit kan enkele uren duren! Ook is het vaak heet en kan het wachten vervelend worden. Verdiep je van te voren goed in de procedures van de grensovergang. Je haalt eerst een stempel voor vertrek uit Costa Rica, waarna je een nieuwe stempel haalt voor binnenkomst in Nicaragua. Vergeten te stempelen een paar kilometer voor de grens? Dan kun je gewoon weer terug. De border tussen beide landen is een belevenis op zichzelf.

Costa Rica en Nicaragua boeken

Costa Rica Online biedt combinatiereizen aan naar Costa Rica en Nicaragua. Bij deze reisorganisatie kan je diverse bouwblokken van Costa Rica en Nicaragua eenvoudig combineren tot een complete reis. Je kunt zelfs een bouwblok Panama toevoegen voor een nog completere Costa Rica en omliggende landen rondreis.