Costa Ricaanse keuken

De Costa Ricaanse keuken kan worden omschreven als eenvoudig, maar gezond. De kruidigheid die vaak wordt geassocieerd met Latijns-Amerika is meestal afkomstig uit Mexico, maar het meeste Costa Ricaanse voedsel is niet zo pittig.

Gallo Pinto

Gallo Pinto is een mengsel van rijst en bonen met een beetje koriander of ui. Meestal wordt dit gegeten bij het ontbijt, maar het kan ook geserveerd worden bij lunch of diner.

Casado

Casado, is een typisch lunchgerecht in Costa Rica, met rijst en bonen met vlees, kip of vis, en altijd geserveerd met salade en gebakken banaan. Plato del dia, is de ‘Plaat van de Dag’ en is vaak een Casado, maar heeft het vlees of de vis verschilt per dag. Meestal kost het rond de 5,00 euro.

Salsa Lizano

Vergeet niet om de Salsa Lizano die je in elk restaurant kunt bestellen te proberen. Het is een milde groentesaus met een vleugje curry. Het wordt vaak aangeduid als Costa Ricaanse ketchup. Het smaakt goed op bijna alles! Ook vegetariërs kunnen verrassend eenvoudig goed eten vinden in Costa Rica. Vergeet niet om gidsen, chauffeurs, piccolo en dienstmeisjes te tippen.