Individuele rondreis door Costa Rica

De meest optimale manier om Costa Rica te ontdekken is door het plannen van een rondreis. En die rondreis kan prima individueel. Zelfstandig dus. Niet per definitie in een grote groep. Een rondreis door Costa Rica vraagt een goede voorbereiding. Op deze website vind je alle informatie, zoals het klimaat, de benodigheden voor je reis en de bezienswaardigheden.

4 vragen voor een rondreis Costa Rica

Op deze website vind je reisinformatie over een Costa Rica individuele rondreis, met onder andere een antwoord op bovenstaande vragen en een voorbeeld rondreis Costa Rica die we zelf in 2014 hebben gedaan.

Je kunt jezelf een aantal vragen stellen om een beter beeld te krijgen van je wensen, zoals:

  1. Wat zijn de mooiste locaties en natuurparken in Costa Rica? Wat wil ik allemaal zien van Costa Rica?
  2. Hoe reis ik van plaats tot plaats in Costa Rica?
  3. Bij welk reisbureau boek ik mijn vakantie?
  4. Kan ik Costa Rica combineren met andere landen? Nu ik toch al een rondreis doe?

Vraag 1: welke locaties en natuurparken bezoek ik tijdens de individuele rondreis?

Afhankelijk van je voorkeuren en wensen kun je een selectie maken uit de locaties en natuurparken van Costa Rica. Op basis van onze ervaringen hebben we een aantal locaties en natuurparken geselecteerd die u niet mag missen:

  • Arenal Volcano Nationaal Park
  • Lake Arenal
  • Tortuguero National Park
  • Cahuita Nationaal Park
  • Monteverde

Uiteraard kunt u bovenstaande locaties aanvullen met andere bestemmingen. Kijk voor bovenstaande en meer mogelijkheden bij Locaties en Nationale Parken.

Vraag 2: hoe reis ik tijdens de rondreis door Costa Rica?

De meeste eenvoudige manier van reizen is door middel van een huurauto. Het huren van een auto in Costa Rica is geen probleem. Huren kan direct, maar wij raden het huren via een reisbureau aan. Kijk voor meer informatie bij autohuur of boek meteen een reis bij een reisbureau. Een rondreis kan beste luxe zijn op deze manier. Afhankelijk van de keuze van je auto en verblijven ga je voor 2, 3 of zelfs 4 sterren luxe.

Vraag 3: bij welk reisbureau boek ik mijn individuele rondreis Costa Rica inclusief vlucht?

Als je op internet gaat zoeken naar een reisbureau voor Costa Rica kom je terecht in een lange lijst met mogelijkheden. Omdat veel reisbureaus adverteren op Google kan het voorkomen dat niet de meest geschikte, maar het bureau dat het meeste geld investeert in het zoekwoord ‘costa rica individuele rondreis’ in beeld komt. Kijk voor een vergelijking van reisbureaus voor een rondreis, vaak inclusief vlucht, op onze vergelijkingspagina reisbureaus.

Vraag 4: Costa Rica combineren met andere bestemmingen zoals Nicaragua?

Een Costa Rica individuele rondreis is prima te combineren met andere bestemmingen. Midden- en Zuid-Amerika biedt veel meer mogelijkheden. Omdat je vanuit Nederland toch al een eind vliegt richting deze landen is het handig om een combinatie rondreis te maken. Denk bijvoorbeeld aan New York en Nicaragua.

Individuele rondreis Costa Rica online

Costa Rica Online is eigendom van Riksja Travel. Bouw nu je eigen individuele vakantie met de handige bouwstenen van Costa Rica Online! De bouwstenen bestaan uit trips van 2-5 dagen. Een reis op maat dus! Een echte aanrader als het om een reisbureau voor Costa Rica gaat.