Arenal Volcano Nationaal Park

Het Arenal Volcano National Park is Costa Rica in een notendop. Je kunt er van alles ondernemen, zoals spectaculaire wandeltochten, magnifieke uitzichten, bijzondere dieren en Costa Rica’s actiefste vulkaan. Arenal Volcano National Park is zo’n 12.000 hectare groott en bestaat uit acht verschillende gebieden. Middenin het park sluimert de Arenal vulkaan, die het hele gebied overziet.

Het park bevat ook een tweede vulkaan: Chato. De krater bevat een prachtige laguna. De vulkaan wordt ook wel gewoon Cerro Chato (Mount Chato) genoemd, wat de vulkaan is al 3500 jaar slapend.

In en rond het park zijn diverse lodges en hotels, sommige met een eigen warmwaterbron, en andere puur gericht op de fauna van het gebied.

Een mooi plaatsje in de buurt (6,5 km.) van de Arenal Volcano is La Fortuna.

Kaart van Arenal Volcano National Park

Bekijk op de kaart waar het nationaal park Arenal Volcano ligt en oriënteer je op de mogelijkheden in de buurt. In de buurt van de Arenal Vulkaan vind je ook de Cerro Chato top.

La Fortuna

Denk daarbij ook aan La Fortuna, een prachtige plaats om te verblijven in een hotel, en een fantastische uitvalsbasis voor tripjes in de omgeving.

Lake Arenal

Het Arenal meer ligt in de noordelijke laaglanden van Costa Rica, vlakbij de Arenal vulkaan. Lake Arenal is het bekendste meer van Costa Rica. Je hebt er een magnifiek uitzicht op de Arenal vulkaan in het oosten en het is omgeven met een dicht bebost, glooiend heuvellandschap. Je kunt er veel watersporten beoefenen, zoals kajakken, surfen, kiten, waterskieën of vissen. Lake Arenal is een aanrader!