Cahuita Nationaal Park

Cahuita heeft een prachtige natuur met bijvoorbeeld slangen. Met krap 1100 hectare is het Cahuita National Park één van de kleinste natuurgebieden van Costa Rica. Maar het compenseert de grootte volledig met een enorm aanbod aan planten, dieren en zeeleven.

Cahuita natuur

De natuur in Cahuita is prachtig. Ga onder begeleiding van een gids bijvoorbeeld naar een eiland. Waarom met een gids? De slang die je hier op de foto ziet is op aanwijzing van een lokale gids gefotografeerd. Europeanen zouden de slag na een dag zoeken nog niet eens gevonden hebben.

Caribische sfeer Cahuita National Park

In Cahuita, aan de Caribische kust, heerst de bekende, relaxte Caribische sfeer. De mensen zijn ‘relaxed’ en ‘cool’. Als je een lokale gids huurt, bereid je er dan op voor dat hij of zij later komt opdagen dan de afgesproken tijd. Geniet van de muziek, de gastvrije inwoners en het lekkere eten (een combinatie van Afro-Carribean en Zuid-Amerikaanse invloeden).

Onderwaterwereld

Met name het onderwatergedeelte van het park is bekend. Cahuita’s onderwater aanzichten zijn spectaculair. De koraalriffen in Cahuita zijn beroemd. Deze riffen bevinden zich vlak bij de kust, zodat ze gemakkelijk te bereiken zijn. Ga bijvoorbeeld snorkelen onder begeleiding van een lokale gids.