Los Quetzales National Park

Het park Los Quetzales werd in 2005 tot beschermd gebied verklaard en daarmee is dit het jongste nationale park van Costa Rica. Los Quetzales omvat onder andere het natuurgebied dat voorheen ‘Los Santos Forest Reserve’ werd genoemd Het park is zo’n vijfduizend hectare groot.

Het park is genoemd naar de Quetzal. Een Quetzal is een schichtige vogel. In dit park is het volgens sommige gidsen uit Costa Rica gemakkelijker om de Quetzal te spotten dan in andere nationale parken zoals de noordelijk gelegen nevelwouden. In dit park zijn naast de Quetzal ook diverse andere vogels te spotten.

Ligging van Los Quetzales

Het grootste deel van het park ligt langs de rivier de Rio Savegre. Ondanks de beperkte grootte, vind je er drie verschillende soorten regenwoud en wel veertien ecosystemen. Het gebied ligt gedeeltelijk op de hellingen van het Talamancan gebergte, op grote hoogte (2000-3000 meter) en het vormt een cruciale leefomgeving voor enkele zeer zeldzame dier- en plantsoorten.

Los Quetzales National Park ligt een kleine 50 kilometer ten zuidoosten van San José. Het is dus redelijke gemakkelijk te bereiken. Ook vanuit Manuel Antonio is dit park makkelijk bereikbaar. Een ideale combinatie?