Rincon de la Vieja

De vulkaan Rincon de la Vieja wordt omsloten door de schilderachtige Guanacaste bergketen en ligt midden in het 34.800 hectare grote grondgebied van het bijbehorende nationale park. Het is een geweldige plek om te ontsnappen aan Guancaste’s zonovergoten stranden met koele lucht, verfrissende watervallen, prachtige vogels, en fantastische wandelmogelijkheden. De unieke omgeving biedt laat je een heel andere kant van Guanacaste zien. Rincon de la Vieja ligt op ongeveer 2 uur rijden van Monteverde en is daarom goed te combineren tijdens een rondreis door Costa Rica.

Tip: doe van te voren inkopen in bijvoorbeeld Liberia omdat in de rustige omgeving van Rincon de la Vieja geen winkels zijn.

De omgeving

Het gebied rond Rincon de La Vieja is vulkanisch. Sterker nog, het is het meest actieve gebied in de vulkanische Guanacaste bergketen. De geothermische activiteit verwarmt bronnen en borrelende modderpoelen. De modder wordt door sommigen als therapeutisch ervaren, en modderbaden zijn een geweldige manier om een vermoeid lichaam na een lange tocht te verzorgen.

De regio rond het nationale park is beroemd om cowboys en veeteelt en gedijt goed vandaag de dag. Vroeger bestond het gebied alleen uit dichte bossen; nu is daar nog maar een fractie van over, zoals het Rincon de la Vieja National Park. De beste tijd om het gebied te bezoeken is tussen november en april omdat er dan relatief weinig neerslag valt en je meer kans hebt op het zien van wilde dieren. Klik op ‘reisaanbieders’ en kies je Costa Rica vakantie.

Rincon de la Vieja: het nationale park

Ga ’s ochtends vroeg, niet noodzakelijk onder begeleiding van een gids, naar het park. Zorg voor de juiste uitrusting en voor anti-muggenspray. Je kunt op eigen gelegenheid het park verkennen, wat het tot een leuke, zelfstandige tocht maakt. In het park zie je gigantisch veel afwisselend natuurschoon. Woudreuzen, bospaadjes, rivieren, watervallen, jungle, vulkanische bronnen, borrelende modderpoelen en nog veel meer.

Let op: het park is op maandag gesloten.