Tortuguero nationaal park: schildpaddeneiland

De caribische kust van Costa Rica is de thuisbasis van de prachtige stad van Tortuguero en het bijbehorende National Park. Dit zonovergoten gebied met hier en daar een kustdorp biedt een relaxte en ontspannen sfeer. In vergelijking met de prominente Afro-Caribische cultuur van Costa Rica is de kuststreek radicaal anders; dit is iets wat je moet ervaren als je er bent

Tortuguero: bereikbaar per boot

Er zijn geen wegen naar Tortuguero, maar de plaats is goed bereikbaar per boot vanuit de stad Moin (gelegen nabij de havenstad Limon). Vanaf hier neem je een boottocht via het kanaal naar Tortuguero en het National Park. Een andere optie een korte vlucht vanaf San Jose. Het dorp Tortuguero zelf is een kleine verzameling van huizen, een handje vol hotels, cadeauwinkels, en veel wilde dieren attracties.

Tortuguero Nationaal Park

Het Tortuguero Nationaal Park is één van de meest gevarieerde parken ter wereld, met regenwouden en moerassen, langgerekte stranden, brede rivieren (ideaal voor krokodillen spotten) en de bekendste attractie van allemaal: De broedplaatsen van de Green Sea Turtle. De natuur in dit park is absurd divers met grote populaties apen, vogels en vissen.

Tips:

  • Bezoek ’s nachts met een gids de nesten van de schildpadden
  • Huur een kano en ga krokodillen spotten in de rivieren.
 Tortuguero is een dorp (poblado) aan de rand van het nationaal park Tortuguero in de gemeente Pococí in Costa Rica.