Reisinformatie Costa Rica

Overweldigd bij het plannen van je Costa Rica vakantie? Deze website maakt helpt je bij het organiseren van je eigen, unieke vakantie naar Costa Rica en met de beste Costa Rica reisinformatie.

Reisinformatie Costa Rica: veiligheid en klimaat

Veiligheid

Costa Rica is een veilig land om je vakantie te vieren. Er zijn wel een aantal aandachtspunten om in de gaten te houden, vooral als je alleen reist. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je regelmatig incheckt bij familie of vrienden, zodat je locatie bekend is. Wees altijd bewust van je omgeving. Dreigt er gevaar? Volg dan je gevoel en vertrek. Lees meer over veiligheid.

Klimaat en beste reistijd

Costa Rica heeft een (sub)tropisch klimaat met een droog seizoen (de zomer) en een regenseizoen (de winter). Het hele jaar door is Costa Rica te bezoeken, maar kan wel een andere ervaring bieden per periode. Houd je meer van groen, kies dan de natte periode. Wil je relaxen aan het strand? Kies dan de droge periode. Lees daarom meer Costa Rica reisinformatie over het klimaat en de beste reistijd.

Reisbureaus Costa Rica

Als je een reis naar Costa Rica wilt maken moet je naast het zoeken naar reisinformatie over Costa Rica, kiezen uit een groot reisaanbod. Daarbij is waarschijnlijk niet alleen de prijs van belang, maar ook de samenstelling van de reis, de vrijheid die je verlangt en de luxe. Wij adviseren een erkend reisbureau te kiezen. Wij bevelen Costa Rica Online, Kras, SNP-natuurreizen, Fox-vakanties, TUI, NRV-holiday en Tenzing Travel aan. Afhankelijk van je voorkeur kun je een keuze maken voor een geschikt reisbureau voor je Costa Rica vakantie.

Tip: oriënteer je goed van te voren. Aanbieders van reizen bieden veel mogelijkheden voor Costa Rica. Met onze reistips ga je goed voorbereid op reis.

Reisdocumenten

Een visum voor Costa Rica van te voren aanvragen is niet nodig. Je kunt bij aankomst een stempel ontvangen voor 90 dagen. Let wel op: als je in aangrenzende landen bent geweest gelden scherpere regels, bijvoorbeeld voor vaccinaties. Een vaccinatieboekje meenemen is verstandig. Lees meer over benodigde reisdocumenten door op bovenstaande link te klikken.

Reisinformatie: gezondheid en keuken

Gezondheid

De gezondheidszorg in Costa Rica is van hoog niveau. Dat is goed nieuws! Af en toe zijn er echter uitbraken van dengue of malaria. Laat je goed informeren en maak de juiste keuzes. Let vooral op muggenbeten. Voorkom ze met de juiste antimuggenspray. Klik voor meer informatie over gezondheid in Costa Rica. De gezondheidszorg van Costa Rica is één van de beste ter wereld. De artsen staan wereldwijd bekend om hun vaardigheden en kennis. Veel mensen uit de VS, Canada en Europa gaan naar Costa Rica voor een medische behandeling, niet alleen vanwege de kwaliteit, maar ook voor de kosten.

Af en toe zijn er uitbraken van dengue  of malaria. Bescherming tegen muggenbeten is erg belangrijk, het dragen van lichte lange broek, lange mouwen en het gebruik van insectenwerende middelen met een hoge concentratie DEET wordt aanbevolen door het CDC. Als je zeer landelijke gebieden intrekt waar veel malaria voorkomt, is het verstandig om medicatie tegen malaria mee te nemen.

De meeste reizigers in Costa Rica hebben echter genoeg aan hun jeugdvaccinaties en het nemen van preventieve maatregelen tegen muggenbeten.

Het water in de stedelijke gebieden is meestal veilig om te drinken. Wees echter voorzichtig met twijfelachtige waterbronnen op het platteland.

Keuken

Costa Rica heeft een eenvoudige eetcultuur en keuken. Het eten is niet zo pittig als bijvoorbeeld in Mexico. Er is een aantal plaatselijke gerechten dat je niet mag missen! Kijk voor meer info over de keuken van Costa Rica op onze speciale pagina over de Costa Ricaanse keuken.

Autoverhuur

Reisinformatie Costa Rica gaat uiteraard over autoverhuur. Met het huren van een auto in Costa Rica ben je flexibel en kun je een prachtige rondreis maken. En dat voor een relatief lage prijs. Let wel goed op bij het huren van een auto. Kies er bijvoorbeeld voor om een auto te huren via je reisbureau.

Mooiste nationale parken

Veel enthousiaste reizigers met interesse in Costa Rica vragen zich af welke nationale parken het mooiste zijn. Zie voor een overzicht van de nationale parken onze speciale pagina en voor meer inhoud de specifieke pagina’s over de nationale parken. Voor een reis naar Costa Rica adviseren de meeste reisbureaus onderstaande nationale parken minimaal te bezoeken:

  • Tortuguero nationaal park
  • Arenal volcano nationaal park
  • Monteverde en het regenwoud

Deze parken kun je aanvullen met een bezoek aan een ander park, Samara (strand) en San Jose (hoofdstad).

Tips voor gecombineerde rondreis

Costa Rica combineren met Nicaragua

Costa Rica is goed te combineren met Nicaragua. Als je op reis bent naar Midden-Amerika en Costa Rica bezoekt is het zeker een aanrader om enkele dagen Nicaragua te bezoeken. Dit kan bijvoorbeeld na je bezoek aan Costa Rica. Lees meer over het combineren van Costa Rica met Nicaragua.

Costa Rica combineren met New York

Een reis naar Costa Rica vanuit Nederland is tamelijk ver. Als je toch reist is het interessant om Costa Rica te combineren met bijvoorbeeld New York. Op de heen- of terugreis is het een prima optie om een aantal dagen New York te bezoeken. Lees meer informatie over het combineren van Costa Rica en New York.