Reisverslag Costa Rica rondreis

Dit is het reisverslag van onze individuele rondreis door Costa Rica in het voorjaar van 2014. Deze reis is te boeken bij Costa Rica Online. Kijk voor meer informatie bij reisbureaus.

Van Schiphol naar New York

Na een vlot verlopen voortraject met het reisbureau Costa Rica online zijn we op 2 mei vertrokken vanaf Schiphol naar New York. We hebben namelijk in overleg met ons reisbureau besloten om de individuele rondreis Costa Rica te combineren met New York. Nagenoeg elke vlucht naar Costa Rica gaat via de Verenigde Staten, dus is een bezoekje aan bijvoorbeeld New York aan te raden. Kijk voor meer informatie hierover bij onze pagina over het combineren van Costa Rica en New York. In New York kun je je prima een aantal dagen vermaken. Je kan dan even bijkomen van de lange vlucht. Als je in de ochtend richting Amerika vliegt heb je een lange dag. Je komt namelijk op een iets later tijdstip aan dan je vertrek (als je uitgaat van 6 uur tijdverschil en 8 uur vliegen). In New York hadden we via Air-BnB een eigen verblijf geboekt. Dit was geen probleem voor Costa Rica Online.

Van New York naar San José

Na drie nachten in New York zijn we met het vliegtuig naar Costa Rica gevlogen. Deze vlucht hebben we ook via het reisbureau geboekt. Na een paar uurtjes landden we al in San José, de hoofdstad van Costa Rica. Bij aankomst ontvingen we een uitgebreid informatiepakket. San José is een relatief drukke stad in Costa Rica. Na heerlijk gegeten te hebben bij een restaurant in de buurt van het hotel zijn we na 1 nacht alweer vertrokken richting Tortuguero, naar de natuur van Costa Rica dus.

Tortuguero

Bij Costa Rica Online hebben we de zelf samen te stellen reisblokken gekozen. Je kunt dan alle onderdelen van je reis flexibel samenstellen tot je een ideale Costa Rica individuele rondreis hebt samengesteld. De reisadviseurs helpen je daar graag bij. Ook de excursies in Tortuguero hebben we er van te voren bij geboekt. Je krijgt dan een volledig verzorgd arrangement op dit mooie schildpaddeneiland.

De auto voor onze rondreis Costa Rica

Na een aantal dagen genoten te hebben van de prachtige natuur in Tortuguero werden we met een boot en een bus teruggebracht naar de ‘bewoonde wereld’. Onze auto stond klaar bij een restaurant. Een auto huren in Costa Rica is geen probleem. Ook deze kun je van te voren eenvoudig boeken bij je reisbureau.

Caribisch relaxmomentje

Na de intensieve dagen in Tortuguero was het tijd voor een relaxmoment aan de Caribische kust: Cahuita. Lekker zwemmen en zonnen is hier geen enkel probleem. We hebben een excursie geboekt met een lokale rasta-gids. Een fantastische ervaring! Tijdens het uitje hebben we zelfs een mooie slang gezien. Verder hebben we gesnorkeld, wat een prachtige bezigheid is tijdens je individuele Costa Rica rondreis. De voordelen: lange, lege, wat ruige stranden waar het regenwoud tot aan de kust komt en er hangt een typisch Caribbean sfeertje.

De vulkaan, de waterval en het nevelwoud in La Fortuna en Monteverde

De rondreis per auto in Costa Rica ging weer verder. Nu naar La Fortuna. De Arenal vulkaan was veel in nevels gehuld, maar we hebben een aantal mooie foto’s kunnen maken. Het meer in de buurt van de vulkaan hebben we ook bezocht. Weinig toeristen en opnieuw een relaxte sfeer. Een bezoek aan de hotsprings was uiteraard inbegrepen. Lekker warm badderen in natuurlijk water.

Na een lange hobbelweg (houd rekening met slechte wegen!) van een aantal uren kwamen we aan in Monteverde. Hier hebben we twee nachten overnacht. Een mooi element van je Costa Rica rondreis, maar ook een intensieve door de slechte wegen. Hier hebben we een Canopy tour geboekt: met hoge snelheden door het regenwoud van Costa Rica suizen. Een aanrader. Als afsluiting hebben we een ochtendwandeling gemaakt met een gids door het nevelwoud van Monteverde. Er zijn veel mooie vogels te spotten in het wild. En mis zeker de kolibrie’s niet bij de ingang van het park.

Samara

Een prachtig plekje in Costa Rica is Samara. We hebben hier bijna drie dagen kunnen relaxen aan het palmenstrand. Er zijn veel mogelijkheden om te surfen. Samara is echt een dorp voor fanatieke surfers. Nu zijn wij dat niet, vandaar dat we hebben genoten van het prachtige strand en het mooie dorp. Na een intensieve rondreis door Costa Rica is het goed om even te relaxen. We gingen namelijk daarna door naar Nicaragua.

Naar Nicaragua: Ometepe

Op onze informatie voor onze rondreis door Costa Rica stond dat we rekening moesten houden met een aantal uur rijden richting de grens met Nicaragua. Daar werden we opgewacht door een lokale gids. Een belangrijke tip: verdiep je goed in de grensovergang. Wij hebben er een aantal uur extra over gedaan omdat we de grenswachten niet konden vinden die de visa moesten stempelen (dachten we). Er staan mensen in gewone kleding die van alles tegen je roepen. Wij dachten dat we opgelicht werden, maar uiteindelijk bleek het wel de juiste grenswacht te zijn. Na een aantal uren zoeken, ook naar de auto drop-off, zijn we dan eindelijk in Nicaragua aangekomen. We gingen meteen door naar Ometepe, een prachtig eiland.

Granada, de hoofdstad van Nicaragua

De laatste bestemming van onze rondreis door Costa Rica en Nicaragua: de hoofdstad Granada. De armoede in Nicaragua is veel groter dan in Costa Rica. Dat viel ons wel op. Ook in de stad Granada zie je veel armoede, bedelaars en moe uitziende mensen. Het centrum is echter welvarender. We hadden een prima hotel en in de buurt zat een lunchgelegenheid die in Nederland niet zou misstaan. Een beetje dubbel, maar wel goed geregeld.

Terug naar Nederland

Vanuit Granada werden we met een busje vervoerd naar het vliegveld van Managua. Een lange terugvlucht stond ons te wachten. Via Houston in de VS kwamen we na ongeveer 15 uur reizen weer aan in Amsterdam. Het einde van een prachtige Costa Rica individuele rondreis!