Steden van Costa Rica

Het leven is goed in Costa Rica; het is een vriendelijk, democratisch en vreedzaam land. Deze sfeer proef je nergens zo goed als in de steden. Hieronder volgt een overzicht van enkele Costa Ricaanse steden. Klik op de hyperlink om meer informatie over de stad in Costa Rica te lezen.

San Jose

San Jose is de hoofstad van Costa Rica en een mooi startpunt van je (individuele) rondreis door Costa Rica. San Jose biedt een mooie mix van moderne Noord- en Midden-Amerikaanse invloeden. De stad ademt een bijzondere sfeer en is zeker een bezoek waard.

Puerto Viejo

Puerto Viejo heeft een landelijke uitstraling en staat bekend om de surfmogelijkheden. In dit stadje vindt je diverse culturele invloeden. Een unieke combinatie van cultuur, strand en tropen.

La Fortuna de San Carlos

La Fortuna de San Carlos verbindt de Arenal Vulkaan met nevelwouden van Monteverde en Santa Elena. Een rustige stad, goed bereikbaar vanuit de hoofdstad San Jose. Je kunt hier een kamer boeken met uitzicht op de Arenal vulkaan, zodat je bij een actieve vulkaan kan genieten van de effecten.

Monteverde

Monteverde is een authentiek dorpje vlakbij het overbekende nevelwoud. De temperatuur in Monteverde is laag, dus let op je kleding. Vanuit hier zijn diverse mooie dagtochten te plannen.

Puerto Limon

Puerto Limon is een havenstad en de thuisbasis van extravagante open lucht markten, architectuur. De stad heeft een prachtig stadhuis en een handvol musea die toeristen helpen om de regio te leren kennen.

Alajuela

Wil je ontsnappen uit de drukte van de hoofstad San Jose ga dan naar Alajuela. Een prima dagje uit vanaf de hoofdstad. Bezoek de plaatselijke markt of slenter gewoon wat rond in dit gezellige stadje.

Liberia

Liberia is een oud, klein stadje met een eigen karakter. Er is echter wel een grote luchthaven te vinden. Je vindt er diverse overblijfselen uit het koloniale verleden.