La Fortuna de San Carlos Costa Rica

La Fortuna is de toegangspoort tot de prachtige Arenal vulkaan. Let op dat je deze locatie niet verwart met de gelijknamige stad die 70 ten noordwesten van deze plek ligt. La Fortuna de San Carlos ligt in de provincie Alajuela en verbindt de machtige Arenal vulkaan met de nevelwouden van Monteverde en Santa Elena.

La Fortuna is een charmante en rustige stad, gemakkelijk bereikbaar vanaf de hoofdstad San Jose, Het biedt een panoramisch uitzicht op de spectaculaire Arenal, de meest actieve vulkaan van Costa Rica. De Arenal is gelegen op circa 10 kilometer van de stad en spuwt regelmatig as en rook de lucht in. De vulkaan Arenal is één van de meest geliefde toeristische attracties van Costa Rica, en inderdaad, het is een lust voor het oog!

La Fortuna Arenal

In de afgelopen jaren heeft La Fortuna zich ontwikkeld tot een bruisende stad. Als je hier bent, mag je de fantastische spa’s rondom de vulkaan niet missen. Wanneer je in de stad zelf verblijft, probeer dan een kamer te boeken met uitzicht op de Arenal vulkaan. Met een beetje geluk krijg je ’s avonds vanuit je hotelkamer een schitterende show te zien met felrode rotsen en vonkenregens.