Monteverde Costa Rica

Monteverde is een klein dorpje in de buurt van het regenwoud. Het geniet enorme beroemdheid vanwege het Reserva Biologica Bosque Nuboso Monteverde oftewel Monteverde Cloud Forest Reserve. Monteverde (dit betekent ‘groene berg’ in het Spaans) werd opgericht door een groep Quakers gemeenschap die in de jaren 50 emigreerden vanuit Noord Amerika.

Wanneer je aankomt in Monteverde zul je meteen merken dat het dorp authentiek is gebleven, ondanks de enorme aantallen toeristen die het dorp jaarlijks bezoeken. De meeste inwoners van Monteverde leiden nog steeds een landelijk leven. In het nabijgelegen dorp Santa Elena is een bank waar je geld kunt pinnen. Daarnaast vind je er andere voorzieningen als een apotheek, ziekenhuis, boekhandel, tankstation, geldautomaat, politiebureauen postkantoor.

Het weer is meestal behoorlijk koud en mistig, doordat het dorp hoog in de Tilaran Mountain Range gesitueerd is. Zorg er daarom voor dat je warme kleding bij je hebt wanneer je Monteverde bezoekt.

Monteverde en kolibries

Bij het nationaal park in Monteverde is één van de eerste publiekstrekkers de kolibrie. Een prachtig klein vogeltje dat stil blijft hangen in de lucht met wapperende vleugels. De kolibries worden gelokt met speciale bakjes met zoetstof, waardoor de vogeltjes af en aan vliegen. Bij de ingang van het park en bij het restaurant kun je de kolibries niet missen.

Huur een gids in Monteverde

Als je reisaanbieder geen dagtocht met gids beschikbaar heeft gesteld, huur dan een gids ter plaatse voor een excursie door het nevelwoud. De gids weet alle leuke plaatsen, dieren, hangbruggen enzovoorts. De Quetzal, een prachtige vogel die in Monteverde is te vinden, vind je ook met behulp van een lokale gids. De dagexcursies beginnen meestal vroeg in de ochtend omdat dan de meeste dieren te spotten zijn.

Tip: boek een dagexcursie in Monteverde via je reisaanbieder.

Canopy tour

Monteverde is een rustig dorp midden in het oerwoud. Wil je spanning? Ga dan voor de Canopy Tour. Op de afgestemde tijd word je opgepikt bij je hotel/accomodatie, waarna je vertrekt naar de Canopy Tour omgeving. Ervaren tourleiders zorgen ervoor dat je de fijne kneepjes van het zweven door de boomtoppen in korte tijd in de vingers krijgt. Er zit zelfs een heuse vrije val in de tour bij Monteverde.