San Jose, hoofdstad van Costa Rica

Oppervlakkig bekeken is de hoofdstad van Costa Rica, San Jose, slechts een lelijke verzameling van oude, commerciële, afbrokkelende trottoirs en een vervallen infrastructuur. Als je verder kijkt, dan zie je dat San Jose meer is dan een mengelmoes van golfplaten en gipswanden.  Chepe (zo wordt San Jose door de lokale bevolking genoemd) is een kosmopolitische stad:  Een bijzondere mix van moderne Noord-Amerikaanse en Midden-Amerikaanse invloeden. Een prima start van je Costa Rica reis.

San Jose lijkt niet de ultieme vakantiebestemming

Toegegeven, San Jose is bezaaid met commercie, met warenhuizen, chique cafés en fast-food eetgelegenheden. Het is niet de ultieme vakantiebestemming, maar de bijzondere sfeer die de stad ademt maakt het toch een bezoek waard. De  hoofdstad is de thuisbasis van tal van restaurants, musea en parken. Een andere aantrekkelijke bijkomstigheid is het gematigde klimaat. Het is relatief koel in San Jose en er valt weinig regen.

Tip: start je rondreis in San Jose. Even op adem komen in de relatief koele stad en daarna starten met je rondreis.

Zoek een reisbureau

Op onze pagina met reisbureaus vind je een overzicht van reisbureaus, met daarbij een beschrijving wie ze zijn en wat ze aanbieden. Met de informatie hopen we dat je genoeg Costa Rica reisinformatie bij elkaar hebt gevonden om een fantastische rondreis te kunnen maken.