Wat kun je doen in Costa Rica?

Costa Rica is een klein land maar biedt buitengewoon veel mogelijkheden voor excursies en sportieve activiteiten.

Er zijn vele landschappen om te ontdekken en veel leuke manieren om ze te verkennen. Mensen van alle leeftijden kunnen genieten van veilige en spannende avontuurlijke activiteiten; raften op rivieren, kajakken op zee, grotten verkennen, paardrijden, fietsen abseilen, quadrijden of zelfs ziplining.

Kajakken in Costa Rica

Costa Rica is gezegend met meer dan 1300 km aan kust, riviertjes en meertjes. Kajakken is daarom een populaire sport in Costa Rica. Het vormt een ideale manier om in alle rust het land te verkennen, simpelweg omdat veel toeristen voor andere excursie vormen kiezen.

De rondleidingen, die openstaan voor zowel ervaren als onervaren kajakkers, zijn een prachtige manier om wild te spotten. Vaak zijn de kajaktochten te combineren met andere activiteiten, zoals snorkelen of mountainbiken. Bekende kajaklocaties zijn Lake Arenal, Manuel Antonio’s estuaria en de kustlijn van Jaco.

Paardrijden in Costa Rica

Als je van paardrijden houdt dan is Costa Rica jouw land. Paardrijden is mogelijk in het grootste gedeelte van Costa Rica. Het land biedt vele ruiterroutes die je in een paar uur naar de spectaculairste bezienswaardigheden van Costa Rica brengen.

Geniet van paardrijden door een mistig regenwoud en doorkruis de kreken en stroompjes. Een rit te paard geeft je eigenlijk de keuze tussen meerdere bestemmingen.

Kun je nog geen paardrijden? Onervaren ruiters zijn ook welkom, en rondleidingen worden georganiseerd voor zowel particulieren als grotere groepen.