Fly drive Cuba

Wat trekt mensen eigenlijk naar het Carribische eiland Cuba? Het eiland is veel meer dan alleen zon en strand, hoewel er van beide in overvloed is. Het is een unieke combinatie van kalmerende timba beats, Che Guevara posters en jaren 50 Chevrolets, die de straten van het oude, levendige Havana zo bijzonder maken. De straatverkopers van het communistische land verkopen op iedere straathoek hun tropisch fruit, en goochelen met de twee valuta’s die Cuba rijk is.

Plan je fly drive Cuba door het slaperige Trinidad met haar pastelkleurige gebouwen en geplaveide straten, en discusseer met de sigaarrokende bewoners over de economie, of bezoek één van de muzikale straatfeesten.

De mooiste fly drive Cuba bestemmingen

De Viñales Vallei

Deze brede, vlakke vallei wordt gekenmerkt door een reeks van kalksteenformaties, ook wel mogotes genoemd. Het uitzicht vanaf de kleine bergen rondom de vallei zijn spectaculair. De omgeving biedt uitstekende mogelijkheden om te wandelen, mountainbiken, vogels kijken, en rotsklimmen.

Las Terrazas

Dit ecotoerisme project ligt temidden van het Sierra del Rosario Natuurpark. Er zijn tal van paden en attracties, zoals meren en heuse zip-line tochten! Ook kun je hier prima vogels spotten.

Parque Nacional Cienaga de Zapata

Het Zapata Swamp National Park is een enorm uitgestreikt gebied met mangroves, moerassen en wetlands. Het vormt belangrijke huisvesting voor de rijke variëteit aan flora en fauna. Het gebied is een mekka voor vogelaars, natuurliefhebbers en vissers. De beste manier om dit park te verkennen is via het Playa Larga resort, dat speciaal gericht is op duikers.

Parque Nacional Topes de Collantes

Aan de rand van Trinidad vind je een gebied met bergen volledig begroeid door naaldbomen: de Topes de Collantes National Park. Het is een mooi, koel toevluchtsoord dat je voor je gevoel ver weg brengt van de beschaving. Het park is een perfect wandelgebied.

Sierra Maestra

De Sierra Maestra is de hoogste en langste bergketen in Cuba. Het heeft een speciale betekenis voor Cubanen , want het is de plek waar Fidel Castro zijn rebellen verborg ten tijde van de guerrillaoorlog tegen de Batista regering in de jaren 1950. Het gebied strekt zich uit over drie provincies. De Gran Parque Nacional Sierra Maestra en Parque Nacional de Turquino zijn perfect voor wandelaars en natuurliefhebbers.