Fly drive Corsica

fly drive corsica

Corsica is de parel van de Middellandse Zee, een eiland met een grote variëteit aan natuurlijke rijkdommen. Het is een Frans eiland ten noorden van het Italiaanse eiland Sardinië. Het is mede door de variëteit een bijzonder aantrekkelijk eiland en velen hebben hun hart aan dit eiland verpand. Is het niet om de heerlijk ruikende maquis, dan is het wel om de natuurlijke schoonheid. Niet voor niets wordt Corsica lle de Beauté genoemd.

De onverwachte en bijzondere natuur van Corsica en zal de natuurliefhebber van alle kanten omringen. Natuurlijke bezienswaardigheden verspreid over het eiland, zoals kliffen, helder blauwe watervallen, smaragdgroene meren, prachtig gevormde berg- en rotsformaties. Hoewel iedere beschrijving gedoemd is te mislukken in vergelijking met de echte schoonheid doen wij toch een poging. De natuurlijke schoonheid van Corsica is vooral terug te vinden in de diversiteit. Men noemt Corsica ook weleens “Frankrijk in het klein”.

Bezoek de krijtrotsen van Bonifacio in het uiterste zuiden van Corsica; al waar je staande op de citadel ook nog eens een prachtig overzicht hebt over de kleinere eilandjes en de kustlijn van Sardinië. Of de rode rotspartijen “Les Calanche” en het gebergte in de omgeving van o.a. Porto waar het UNESCO wereldnatuurreservaat Scandola ligt, adembenemend mooi. En zo kunnen we nog even doorgaan!

Feiten en cijfers

  • Ligging: Corsica ligt 170 km van Frankrijk en 82 km van Italië, in de noordelijke Middellandse Zee. Vanaf de zuidelijkste punt naar Sardinië is het slechts 12,5 km.
  • Oppervlakte en omvang: Met 8720 km2 is Corsica het op vier na grootste mediterrane eiland na Sicilië, Sardinië en Cyprus, net voor Kreta. Van Noord naar zuid is het 183 km, de grootste oost-westbreedte bedraagt 83 km, de lengte van de kust is 1047 km.
  • Hoogste punt: Van de vijftig toppen boven de 200 m is de Monte Cinto met 2706 m de hoogste. Meer dan 85% van het eiland is bergachtig.
  • Inwoners: Het dunst bevolkte meditterane eiland heeft ca. 280.000 inwoners, ca. 115.000 wonen in de grote steden Ajaccio en Bastia en omgeving. In de binnenlanden leven op sommige plaatsen slechts nog zeven inwoners per vierkante kilometer.
  • Hoofdstad en bestuur: Corsica is onderverdeeld in de departementen Haute Corse met de hoofdstad Bastia en Zuid Corsica met de hoofdstad Ajaccio. Ajaccio is de hoofdzetel van het regionale parlement voor het hele eiland.
  • Steden: Ajaccio heeft 59.000 inwoners, Bastia 54.000, Porto Vecchio 10300, Corte 6700, Sartene 3400, Calvi 5270 en Bonefacio 2660 inwoners.