Klimaat van Corsica

Corsica klimaat

Corsica heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en gematigde over het algemeen droge winters. Het Klimaat varieert met de hoogte en de plaats in de bergen, aan de kusten kan het weertype op de zelfde dag anders zijn dan hoger in de bergen. Het weer is nogal alpien en kan daardoor sterk variëren met de hoogte in de bergen of aan de Middellandse Zee bij de kusten. De belangrijkste bergketen verdeelt het eiland ongeveer doormidden het noorden is over het algemeen heter dan het zuiden. De jaarlijkse temperaturen voor Corsica zijn vrij uiteenlopend met minimale temperaturen in de winter van min tien tot in de zomer aan de luwe zijde temperaturen van veertig graden. Vorst is in de kustgebieden niet gebruikelijk, maar het kan voorkomen dat tussen november en april de vorst optreed. Het bevriest en sneeuwt vaker in de bergen, bijvoorbeeld het beroemde GR20 pad is alleen open tussen medio juli tot aan het einde van oktober.

Kamperen is op de lagere hoogten mogelijk tussen mei en oktober. Gemiddelde zee temperaturen variëren van ongeveer 19 ° C in juni en oktober tot 23 ° C in augustus. De zee is meestal tussen november en mei te koud om in  te zwemmen. In de lente of herfst kan het kouder aanvoelen als gevolg van de sterke wind die dan vanuit de bergen de zee inblaast. Het gemiddelde zonlicht varieert van 4-5 uur per dag in de winter tot 10-12 uur per dag in de zomer. Nogmaals, er is meestal meer bewolking in de bergen. De meest regenachtige maanden zijn maart, april, oktober en november. Het is over het algemeen droog van mei tot september. Stormen zijn ook in de zomer in de bergen zeer gebruikelijk. Deze zijn veelal kort van duur en het weer klaart over het algemeen snel weer op. Het oostelijke deel van Corsica is in het algemeen natter dan het westen. Dit heeft te maken met de algemeen heersende windrichtingen in de Middellandse zee en de ligging van de bergketens op het eiland

Iedereen kan voor zichzelf kiezen wat de beste tijd is om Corsica te ontdekken. Wat het klimaat betreft, is er van half november tot begin maart het koudere en mildere weertype, het regent dan vaak en dat kan per gebied zeer verschillen. Wanneer aan de ene zijde de zon schijnt, kan het aan de andere zijde kouder zijn en regenen. Corsica is een berg liggend in de zee en de temperaturen zijn zeer verschillend en afhankelijk van de hoogte waar je bent. Alle seizoenen hebben wat te bieden en hebben hun unieke belevenissen. In de winter is de lucht aan de kust mild, nauwelijks kouder dan de zee. In de bergen ligt dan de sneeuw, de skiliftstations zijn tot ver  in april geopend. In mei bloeit de macchia en ruist het ijskoude smeltwater: de mooiste tijd voor wandelingen langs de kust en in de heuvels. In de hooggebergten zijn de passen en wegen vaak nog geblokkeerd en veel toeristische bedrijven openen pas in de loop van de april maand.

Wanneer eind mei het strandseizoen begint stromen achtereenvolgens de bezoekers toe. Juli en augustus is het hoogseizoen, de ideale tijd voor strandvakanties en wandelingen op het “dak”van het eiland, waar de zon weliswaar schijnt, maar de tempraturen aangenaam zijn. Tegen het einde van de schoolvakanties in Frankrijk, begin September, loopt het eiland abrupt leeg. De eerste restaurants en vakantiecomplexen sluiten, het weer wordt wisselvalliger en het tweede seizoen voor buitensportliefhebbers begint. Wie in oktober komt, vindt rustige plaatsen en geniet nog steeds van de aangename temperaturen.

Voorjaar: Vanaf het begin van de voorjaarsvakantie komen de ressorts tot leven, is dit het eerste seizoen van. Alles is dan fris en ontluikend, op dit moment zijn alle activiteiten in de buitenlucht heerlijk verfrissend en vooral watersporten zijn een goede optie. Van hoog in de bergen tot aan de zee staat alles in bloei.

Zomer: In de zomer is het de drukste toeristische periode, dat is nog geen garantie van een rustig klimaat dat uw hele vakantie aanhoudt. Corsica wordt nog steeds opgeschrikt door een zeebries, temperaturen zijn nooit erg heet. Het is mede daardoor in dit mediterrane klimaat zeer aangenaam vertoeven.

Herfst: In de herfst zijn de meeste accommodaties en winkels open. Dit is een zeer aangenaam seizoen en de zee houdt de zomerse hitte vast. Dit is een zeer bevorderlijk voor het ontdekken van het eiland en actief bezig te zijn zonder hoge temperaturen.

Winter periode: In de winter zijn de liefhebbers van de bergen te vinden in en op de sportieve tour en ski routes van de van de beroemde GR twintig en de kleine familie ressorts waar men het skiën onder de knie kunt krijgen. De skiliftstations zijn tot ver in april geopend en langlaufen is ook in opkomst. Veelal zijn ski’s en sneeuwschoenen te heren en hoeft u daarvoor niet alle uitrusting mee te nemen. Door de warmte van de zee blijven de lager