Fly drive Griekenland

Griekenland is een land vol van architectonische schatten uit de oudheid; de Akropolis in Athene, het amfitheater van Epidaurus en het gereconstrueerde paleis van Knossos zijn daarvan het bekendst. Maar Griekenland is veel meer dan oude gebouwen: Het beschikt bijvoorbeeld over een prachtige natuur, zoals de caldera van Santorini of de grijze toppen van Meteora. Het is niet moeilijk om bestemmingen te kiezen voor je fly drive Griekenland, niet om het minst vanwege de overvloed aan musea en luxe resorts.

De vele mogelijkheden kunnen het lastig maken om je fly drive Griekenland te plannen. Hieronder volgt daarom een opsomming van enkele zeer interessante bestemmingen.

Reistip: Fly drive Kreta

Autorijden in Griekenland

Een fly drive Griekenland is de ideale manier om het land te verkennen, omdat het je veel laat zien van de mooie, gevarieerde omgevingen van Griekenland.

De bewegwijzering is meestal in orde en de wegen zijn relatief goed onderhouden, maar wel van een minder niveau dan we in Nederland gewend zijn. Omdat het wegennet van Griekenland in razend tempo wordt uitgebreid, is het raadzaam om actuele navigatie te gebruiken. Veel van de nieuwere snelwegen zijn tolwegen, dus houd onderweg rekening met tolpoortjes.

Je kunt op veel plekken in Griekenland auto’s huren. De brandstofprijzen zijn erg hoog naar Griekse maatstaven, maar wel wat lager dan de Nederlandse.