Fly drive Ierland

Ierland is een land met schilderachtige dorpjes, statige huizen en pubs. Tijdens je fly drive Ierland zul je ontdekken waarom het land de bijnaam Emerald Isle draagt: Ierland is een mooie lappendeken van glooiende groene velden bezaaid met boerderijen, koeien en schapen. Dit wordt afgewisseld met glinsterende meren, kronkelige rivieren, smalle wegen en lage stenen muurtjes. Het lijkt op een luxe tapijt dat voor je is uitgerold; een aaneenschakeling van de legendarische “veertig tinten groen.”

Dublin als startpunt van je fly drive Ierland

Het is wellicht lastig om een beginpunt te bepalen van je fly drive Ierland. De meesten kiezen het populaire, lieflijke Dublin uit als startpunt, hoewel de statige hoofdstad met haar charme en allure een slechte afspiegeling is van de rest van het land. Het ware Ierse karakter vind je niet alleen in trekpleisters als Dublin en Cork, maar ook in de vele pittoreske dorpjes.

Er wordt soms gesproken over twee Ierlanden: Het kosmopolitische, moderne Ierland van de 21e eeuw met haar creativiteit, uitgaansleven en het corporate wereldje. En daarnaast het Ierland van de diepgewortelde tradities, gekenmerkt door humor, gastvrijheid en legendes.

Ierland, een gevarieerde fly drive bestemming

Ierland is een heel gevarieerde fly drive bestemming. Wie op zoek is naar wandelingen in de storm, Keltische ruines en pubs kan goed terecht in Ierland, maar degenen die op zoek zijn naar de uitstekende Ierse keuken, gezinsvriendelijke attracties en moderne hotels zullen ook zeker aan hun trekken komen. Ierland is een relatief klein land en dat maakt een fly drive Ierland erg aantrekkelijk; de reisafstanden zijn comfortabel en het Ierse landschap met al haar kleurschakeringen is een must-see!

Populaire fly drive Ierland bestemmingen:

  • Dublin
  • Cork
  • Galway
  • Killarney
  • Kilkenny
  • Letterkenny
  • Limerick
  • Sligo
  • Waterford

Bezienswaardigheden in Ierland

De rots van Cashel – Voor meer dan duizend jaar was dit het centrum van tribale en religieuze macht. In de 5e eeuw werd het zelfs de koninklijke zetel van de Munster. De rots van Cashel werd daarna in 1101 overgenomen door de christelijke kerk; de middeleeuwse abdij ligt op een kalkstenen berg in Tipperary en bevat zeldzame Romaanse beeldhouwkunst en houtsnijwerken.

De Giant’s Causeway – Volgens de Ierse mythologie legde de krijger Fionn Mac Cumhaill (Finn McCool) zelf de Antrim Causeway aan om gemakkelijk over te kunnen steken naar het eiland Staffa. Vanwege vulkanische uitbarstingen is het gebied een magische mix van dreigende kliffen en donderende golven. Een ode aan de geweldige macht van de natuur.

Newgrange – Stonehenge en de piramides van Gizeh zijn jong vergeleken met Newgrange, één van de meest fascinerende plekken in de omgeving van Dublin. Newgrange werd 5200 jaar geleden gebouwd; in feite is het een enorme grafheuvel van aarde, met een stenen doorgang die naar een grafkamer leidt. Newgrange is doordrenkt van Keltische mythen en folklore en het bleef eeuwenlang onaangeroerd.

Boek van Kells – Als je beperkt de tijd hebt om de omgeving van Dublin te bewonderen, kies dan voor het buitengewone boek van Kells in het Trinity College. Het wordt omschreven als ‘het mooiste boek ter wereld’. Het manuscript dateert uit de 8e of 9e eeuw en het is een wonder van complexiteit en creativiteit. Het werd gemaakt door monniken op het Hebriden eiland Iona.

Ring of Kerry – De Ring of Kerry is de populairste toeristische route van Ierland. Het is een combinatie van bergachtige landschappen en een spectaculaire, gevarieerde kustlijn. Houd er rekening mee dat je op deze route veel verkeer zult tegenkomen.

Tip: Lees het officiële reisadvies voor Ierland