Fly Drive Ierland

Ierland is een land met schilderachtige dorpjes, statige huizen en pubs. Tijdens je fly drive Ierland zul je ontdekken waarom het land de bijnaam Emerald Isle draagt: Ierland is een mooie lappendeken van glooiende groene velden bezaaid met boerderijen, koeien en schapen. Dit wordt afgewisseld met glinsterende meren, kronkelige rivieren, smalle wegen en lage stenen muurtjes. Het lijkt op een luxe tapijt dat voor je is uitgerold; een aaneenschakeling van de legendarische “veertig tinten groen.”

Dublin als startpunt van je fly drive Ierland

Het is wellicht lastig om een beginpunt te bepalen van je fly drive Ierland. De meesten kiezen het populaire, lieflijke Dublin uit als startpunt, hoewel de statige hoofdstad met haar charme en allure een slechte afspiegeling is van de rest van het land. Het ware Ierse karakter vind je niet alleen in trekpleisters als Dublin en Cork, maar ook in de vele pittoreske dorpjes.

Er wordt soms gesproken over twee Ierlanden: Het kosmopolitische, moderne Ierland van de 21e eeuw met haar creativiteit, uitgaansleven en het corporate wereldje. En daarnaast het Ierland van de diepgewortelde tradities, gekenmerkt door humor, gastvrijheid en legendes.

Fly drive Dublin

Aan de oevers van de kromme Dublin Bay ligt de Ierse hoofdstad Dublin. De stad is een dynamische plaats, die ondanks zijn grootte erg verleidelijk blijft en een essentieel onderdeel is van een bezoek aan het land. Een groot deel van het centrum van Dublin is herontwikkeld in de afgelopen decennia. Dus naast de historische gebouwen van de stad – de kathedralen en kerken, Georgische pleinen en herenhuizen, kastelen, monumenten en pubs – zult u grote nieuwe hotels en winkelcentra, prachtige nieuwe straat architectuur en een state-of-the-art tram-systeem ontdekken.

Meer dan een derde van de Ierse bevolking van bijna vier en een half miljoen mensen woont in Dublin. Dubliners zijn intens trots op hun stad en lijken een aangeboren liefde te hebben voor hun erfgoed en krachtige literaire cultuur. Soms vertonen ze zelfs een zeker snobisme in de richting van de bewoners op het platteland van Ierland (mensen vaak aangeduid als “Culchies”). Ze staan bekend om hun vaak bijtende maar boeiende gevoel voor humor, zoals tot uiting komt in de vele soms ontuchtige bijnamen die gegeven zijn aan veel van de bezienswaardigheden van de stad (de Millennium Spire bijvoorbeeld, krijgt ook wel de benamingen “de eyeful tower” en “the stiffy on the liffey”). Maar er is ook een warmte in hun manier van verwelkomen. Dit is vooral te merken als u gesprekken aangaat in bars en cafes (of, als u rookt, daarbuiten). Dubliners worden ook steeds meer stijlbewust. Waar de stad eens inspiratie ontleende aan Europa en Amerika, beinvloedt zij vandaag de dag zowel het oosten als het westen met haar nieuwe trends die een uitgesproken Ierse inslag hebben.

De meeste attracties van Dublin bevinden zich in een relatief klein gebied en zijn te vinden aan beide zijden van de rivier de Liffey, die de stad verdeelt in een ‘Northside’ en’ Southside’. Deze 2 stadsdelen hebben zeer verschillende karakters, gedefinieerd door de historische ontwikkeling van de stad. Over het algemeen wordt het zuiden gezien als beschaafd, terwijl het noorden wordt gezien als onbezonnen, the thuisbasis van de arbeidersklasse en van het ware Dublinse accent. Tussen de historische bezienswaardigheden van de stad is het Trinity College te vinden, waarvan het glorieuze Book of Kells de belangrijkste trekpleister is voor bezoekers. Vanaf deze plek loopt ook een van de 2 belangrijkste winkelstraten van de stad, Grafton Street. Deze straat loopt van St Stephen’s Green in het zuiden (het hoogste punt van de straat) tot College Green in het noorden (het hoogste punt). In de stijlvolle Georgische straten ten oosten van Grafton Street, vindt u de opvallende displays van de National Gallery en het National Museum. In Dublin Castle, Britse hoofdkwartier in Ierland tot 1921, zijn de glorieuze collecties van de Chester Beatty Library te vinden. De twee historische kathedralen van Dublin, Christ Church en St. Patrick’s, staan ten westen hiervan.

Uit eten in Ierland

Ierlands strategische ligging in het noordwesten van Europa heeft ervoor gezorgd dat veel volken de Ierse kust betreden hebben door de eeuwen heen. Zij brachten een breed scala aan levensmiddelen met zich mee en dat is te merken aan de gevarieerde, uitstekende Ierse keuken.

Alle Ierse steden hebben een grote variëteit aan restaurants en cafés waar je als bezoeker kunt genieten van Ierse gerechten, maar ook Franse, Italiaanse, Spaanse, Chinese, Japanse, Indiase, Thaise, Mexicaanse, Amerikaanse en nog veel meer! De prijzen variëren nogal en soms zitten er echt koopjes tussen. Het loont dus om goed rond te kijken.

Ierland staat bekend om de zeevruchten ; Oesters en Guinness zijn traditionele Ierse maaltijden. Ook zalm en forel zijn in Ierland zijn erg populair. Veel restaurants en cafeetjes, met name langs de westkust, bereiden uitstekende krab en kreeft!

Klimaat Ierland

Al met al heeft Ierland heeft een mild maar wisselvallig zeeklimaat met weinig extremen. In Ierland kun je alle seizoenen in één dag ervaren, dus kleed je ernaar en blijf altijd up-to-date van de laatste weersverwachting.

Je kunt kleine verschillen in temperatuur bemerken tussen het noorden en zuiden van het land, en ook qua regenval zijn er verschillen tussen het westen en oosten.

De gemiddelde temperatuur ligt in de winter tussen 4 ° C en 7 ° C, in de zomer varieert dit van 14,5 ° C tot 16 ° C. Temperaturen komen zelde boven de 25 ° C of onder de -5 ° C.

Zorg ervoor dat je altijd een waterdichte jas bij je hebt, ongeacht het moment waarop je je fly drive Ierland plant!

Ierland, een gevarieerde fly drive bestemming

Ierland is een heel gevarieerde fly drive bestemming. Wie op zoek is naar wandelingen in de storm, Keltische ruines en pubs kan goed terecht in Ierland, maar degenen die op zoek zijn naar de uitstekende Ierse keuken, gezinsvriendelijke attracties en moderne hotels zullen ook zeker aan hun trekken komen. Ierland is een relatief klein land en dat maakt een fly drive Ierland erg aantrekkelijk; de reisafstanden zijn comfortabel en het Ierse landschap met al haar kleurschakeringen is een must-see!

Populaire fly drive Ierland bestemmingen:

 • Dublin
 • Cork
 • Galway
 • Killarney
 • Kilkenny
 • Letterkenny
 • Limerick
 • Sligo
 • Waterford

Bezienswaardigheden in Ierland

De rots van Cashel – Voor meer dan duizend jaar was dit het centrum van tribale en religieuze macht. In de 5e eeuw werd het zelfs de koninklijke zetel van de Munster. De rots van Cashel werd daarna in 1101 overgenomen door de christelijke kerk; de middeleeuwse abdij ligt op een kalkstenen berg in Tipperary en bevat zeldzame Romaanse beeldhouwkunst en houtsnijwerken.

De Giant’s Causeway – Volgens de Ierse mythologie legde de krijger Fionn Mac Cumhaill (Finn McCool) zelf de Antrim Causeway aan om gemakkelijk over te kunnen steken naar het eiland Staffa. Vanwege vulkanische uitbarstingen is het gebied een magische mix van dreigende kliffen en donderende golven. Een ode aan de geweldige macht van de natuur.

Newgrange – Stonehenge en de piramides van Gizeh zijn jong vergeleken met Newgrange, één van de meest fascinerende plekken in de omgeving van Dublin. Newgrange werd 5200 jaar geleden gebouwd; in feite is het een enorme grafheuvel van aarde, met een stenen doorgang die naar een grafkamer leidt. Newgrange is doordrenkt van Keltische mythen en folklore en het bleef eeuwenlang onaangeroerd.

Boek van Kells – Als je beperkt de tijd hebt om de omgeving van Dublin te bewonderen, kies dan voor het buitengewone boek van Kells in het Trinity College. Het wordt omschreven als ‘het mooiste boek ter wereld’. Het manuscript dateert uit de 8e of 9e eeuw en het is een wonder van complexiteit en creativiteit. Het werd gemaakt door monniken op het Hebriden eiland Iona.

Ring of Kerry – De Ring of Kerry is de populairste toeristische route van Ierland. Het is een combinatie van bergachtige landschappen en een spectaculaire, gevarieerde kustlijn. Houd er rekening mee dat je op deze route veel verkeer zult tegenkomen.

 • 17-daagse rondreis Zuid- en West-Ierland & Dublin - Celtic Coasts - Stena Line

  17-daagse rondreis Zuid- en West-Ierland & Dublin – Celtic Coasts – Stena Line

  Een prachtige rondreis door Ierland met verblijf in uitstekende en charmante hotels in leuke en interessante plaatsen. Met op de route hoogtepunten van Ierland zoals de Ring of Kerry, Dingle Bay, de Cliffs of Moher, Connemara & Dunboyne/Dublin.

   1.648,27 Aanbieder: anwb.nl/vakantie
  Bekijk bij aanbieder
 • 14-daagse fly-drive Ierland in B&B's - Slapen bij de Ieren

  14-daagse fly-drive Ierland in B&B’s – Slapen bij de Ieren

  Ben je dol op ruige kliffen, ongetemde baaien en woeste bergen? Kom naar Ierland! Toer met je huurauto naar de Cliffs of Moher en over de ruige Ring of Beara. En overnacht in uitstekende en charmante bed & breakfasts in …

   1.442,43 Aanbieder: anwb.nl/vakantie
  Bekijk bij aanbieder
 • 15-daagse fly-drive Zuid- en West-Ierland - Het beste van het Ierse Westen

  15-daagse fly-drive Zuid- en West-Ierland – Het beste van het Ierse Westen

  Verken in alle vrijheid de Ierse westkust langs de Wild Atlantic Way vanuit luxe hotels op de mooiste plekken. Hoogtepunten zoals de Ring of Kerry en de Cliffs of Moher bezoek je natuurlijk ook. Dublin boek je gemakkelijk bij als …

   1.870,88 Aanbieder: anwb.nl/vakantie
  Bekijk bij aanbieder
 • 8-daagse fly-drive Zuid- en West-Ierland & Dublin - Ierse Geheimen

  8-daagse fly-drive Zuid- en West-Ierland & Dublin – Ierse Geheimen

  Ervaar de hoogtepunten van de ongetemde Ierse Atlantische kust waar torenhoge kliffen, verborgen stranden en woeste baaien de kustlijn opsieren. Je verblijft in luxe & charmante hotels met gunstige ligging voor uitstapjes naar onder meer de Ring of Beara, Ring …

   1.103,76 Aanbieder: anwb.nl/vakantie
  Bekijk bij aanbieder
 • 8-daagse fly-drive Zuidwest-Ierland in B&B's - Het ritme van de Wild Atlantic Way

  8-daagse fly-drive Zuidwest-Ierland in B&B’s – Het ritme van de Wild Atlantic Way

  Met deze volledig verzorgde fly-drive ga je met een gerust hart op pad. Je ontdekt de torenhoge kliffen, verborgen stranden en woeste baaien van Zuidwest-Ierland. Met verblijf in de charmante B&B’s kom je écht bij de Ieren thuis.

   1.000,83 Aanbieder: anwb.nl/vakantie
  Bekijk bij aanbieder
 • Ontdek Ierland

  Ontdek Ierland

  Na aankomst in Dublin steekt u het groene landschap door via Kilkenny naar Galway. Daar wachten de ruige kust, het Connemara Nationaal park en de counties Sligo en Mayo om ontdekt te worden. De reis eindigt in Dublin waar u …

   574,00 Aanbieder: De Jong Intra Vakanties
  Bekijk bij aanbieder
 • Fascinerend Ierland

  Fascinerend Ierland

  Ierland fascineert van A tot Z. Prachtige landschappen, vele tinten groen, een rijke historie met overblijfselen uit ieder tijdperk én nog veel meer! Maak een reis door de tijd, ontdek de hoogtepunten van Noord-Ierland en bezoek de indrukwekkende kliffen van …

   486,00 Aanbieder: De Jong Intra Vakanties
  Bekijk bij aanbieder
 • 8 daagse wandelreis Ierland Wicklow Way

  8 daagse wandelreis Ierland Wicklow Way

  De Wicklow Way is Ierlands populairste wandelroute. Even onder Dublin liggen de Wicklow Mountains, de naamgever en het startpunt van dit langeafstandspad. Bergen kun je ze eigenlijk niet noemen, de toppen reiken slechts tot zo’n 800 meter. Het landschap is dus …

   1.162,00 Aanbieder: TUI.nl
  Bekijk bij aanbieder
 • 15 daagse fly drive Het ritme van Ierland

  15 daagse fly drive Het ritme van Ierland

  Ierland toont je tijdens deze veelzijdige fly drive al haar hoogtepunten. En dat zijn er heel wat. Leer meer over de moeilijke jaren van Belfast en wandel over de oude stadsmuren van Derry. En natuurlijk komt ook de natuur volop …

   1.593,00 Aanbieder: TUI.nl
  Bekijk bij aanbieder
 • 11 daagse fly drive Grand Tour Ierland

  11 daagse fly drive Grand Tour Ierland

  Ierland toont je tijdens deze mooi uitgestippelde route al haar hoogtepunten. En dat zijn er heel wat. Bezoek de veelzijdige stad Belfast en wandel over de oude stadsmuren van Derry. En natuurlijk komt ook de natuur volop aan bod… de …

   1.146,00 Aanbieder: TUI.nl
  Bekijk bij aanbieder
 • 16 dg cruise IJsland en Ierland

  16 dg cruise IJsland en Ierland

  Je zit inmiddels al een paar dagen op de Jewel of the Seas. Vandaag heb je de mooie natuur van Lerwick gezien. Helaas geen papegaai duiker gezien maar wel de bekende Shetlandpony. Verder heb je je verdiept in de geschiedenis …

   2.157,00 Aanbieder: TUI.nl
  Bekijk bij aanbieder
 • 15 dg cruise Groot Brittannië Schotland en Ierland

  15 dg cruise Groot Brittannië Schotland en Ierland

  Cruise mee met de Rotterdam vanuit Rotterdam naar de ruige en bijzondere landschappen van het Verenigd Koninkrijk. Geniet aan boord van een portie Hollandse bitterballen voor je aankomt in het Schotse Edinburgh. Bezoek het kasteel van Edinburgh, dat op een …

   2.786,00 Aanbieder: TUI.nl
  Bekijk bij aanbieder