Fly drive IJsland

IJsland ademt een buitenaardse sfeer van vuur en ijs. Het land lijkt een speeltuin van de krachten van de natuur, waar je in de buitenlucht kunt zwemmen, kunt ronddwalen in een sneeuwstorm, over begroeide lavavelden kunt wandelen, of met een sneeuwscooter een ijzige gletsjer kunt oversteken. Ook walvissen spotten in Snaefellness of zwemmen in de Atlantische Oceaan bij Nauthólsvík behoren tot de mogelijkheden. In de winter baadt het platteland in het griezelige licht van de Aurora Borealis. De oude, onafhankelijke vikinggeest wordt weerspiegeld in de vriendelijke, zelfstandig bevolking. Kortom, een fly drive IJsland kan niet teleurstellen!

Fly drive IJsland – activiteiten

IJsland heeft heel veel vrije, rauwe natuur. Maak een boottocht langs de kust voor een ontmoeting met de grootste levende wezens van de Atlantische Oceaan, zoals bultruggen en orca’s.

Zwemmen in ijswater
Na een periode van dooi kun je een duik nemen in het meer Þingvallavtn. Je zwemt dan letterlijk tussen twee continentale platen.

Plan voor je fly drive IJsland ook een bezoek in aan de Foss á Sidu waterval in het zuiden van IJsland. Je kunt achterlangs deze waterval lopen. In het noordoosten van IJsland vind je tevens de grootste waterval van Europa: Dettifoss. Ideaal als je van wildwatervaren houdt.

Eten en drinken

Laat jezelf verrassen door de IJslandse keuken. Deze is namelijk heel verfijnd, met gefermenteerde haai, gerookte papegaaiduiker, hardfiskur (gedroogde vis) en walvissen, op smaak gebracht met karwijzaad en Ijslandse schnaps! Geheelonthouders kunnen genieten van het alcoholvrije maltol. Je kunt deze delicatessen proberen in één van de vele visrestaurants zoals Fish Reykjavík’s Company. Verwacht geen gepolijste restaurants, maar authentieke vissershutten met het interieur van een blokhut. Vergeet niet om je maaltijd af te sluiten met het wereldberoemde IJslandse dessert skyr!

Fly drive IJsland – de bevolking

IJsland werd voor het eerst bewoond door Scandinaviers en Ieren in de 9e  eeuw na Christus. Volgens de traditie heette de eerste kolonist Ingólfur Arnarson, een Noorse Viking die zich vestigde op dezelfde plek als het huidige Reykjavik. Het vermoeden bestaat echter dat de Ierse monniken tijdelijk het eiland hiervoor hadden bewoond. De IJslanders spreken in wezen nog steeds de taal van de Vikingen.

IJsland heeft een groot aantal immigranten ontvangen in de afgelopen 10 jaar. In de afgelopen 5 jaar is de populatie van immigranten zelfs verdubbeld. De meesten (uit Oost-Europa en Zuidoost-Azië) komen voor de werkgelegenheid.

Fly drive IJsland – Klimaat

IJsland heeft een gematigd zeeklimaat en ondanks de naam heeft IJsland verrassend milde winters. De weersomstandigheden kunnen erg snel omslaan, dus zorg voor goede kleding tijdens je fly drive IJsland.

De zomers zijn iets koeler dan in Nederland; temperaturen van 20 tot 25 ° C worden beschouwd als vrij warm.

Autorijden in IJsland

Een auto biedt de meeste flexibiliteit voor reizen in IJsland. De huurprijzen zijn hoog – verwacht minstens € 25 per dag te betalen voor een simpele huurauto en ruim € 75 per dag voor een vierwiel aangedreven auto. De prijzen zijn inclusief autoverzekering, maar aanvullende verzekeringen kunnen worden aangekocht ter bescherming tegen schade door grind of andere ongelukken. Lees de kleine letters goed door want soms worden belangrijke auto onderdelen niet meeverzekerd, zoals de voorruit en banden van de auto.