Reykjavik

reykjavikReykjavík is de hoofdstad en grootste stad van IJsland en met een bevolking van ongeveer 200.000 is het de thuisbasis van het overgrote deel van de inwoners van IJsland. Het is het centrum van cultuur en het leven van het IJslandse volk maar ook een belangrijke trekpleister voor toeristen. Het centrum van Reykjavik is een zeer klein gebied met kleurrijke huizen , goede winkels , eten en drinken. Een trip naar Reykjavik is daarom een aanrader voor je fly drive IJsland.

Geschiedenis: de legende van Ingólfur Arnarson

Voordat de ontwikkeling van de stad in de 18e eeuw goed op stoom kwam, werd de nederzetting al duizend jaar bewoond. Volgens de legende was de eerste permanente kolonist in IJsland een Noor genaamd Ingólfur Arnarson. Hij zou pilaren in de zee geworpen hebben en besloot op voorhand om zich te vestigen op de plaats waar hij de pilaren terugvond. Ze spoelden aan bij het huidige Reykjavík en daarom bouwde hij hier zijn boerderij op.

Klimaat van Reykjavik

Het weer in Reykjavík is notoir onvoorspelbaar. De ene minuut kan de zon schijnen, terwijl het volgende moment een natte, herfstachtige bui overtrekt. De temperaturen in Reykjavík zijn gematigd: Ze stijgen niet erg in de zomer, maar in de winter zakken ze ook niet ver onder het vriespunt. De verschillen tussen de seizoenen zijn relatief klein.

Wandelen in Reykjavik is een aanrader, want vele bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. De stad is erg mooi en voetgangersvriendelijk. De automobilisten in Reykjavík zijn meestal voorkomend en vriendelijk.

Tip: Toeristencentrum van Reykjavik: Aðalstræti 2, ☎ 354 590 1550