Fly drive Italie

Italië heeft zoveel bezienswaardigheden en attracties, dan het moeilijk is om ergens een start te moeten maken. Hieronder volgt een poging om je op weg te helpen met je fly drive Italie.

fly drive italie

Bezoek kunststeden

Toen Italië nog bestond uit tientallen vorstendommen, waren de kunstschatten geconcentreerd in vele kleine kapitalen, elk gezegend met de bescherming van een pauselijk vertegenwoordiger of hertogelijke familie. Derhalve bezitten de kunststeden nog steeds ware schatkamers met prachtige schilderijen, beelden en fresco’s. Hoewel Rome, Florence en Venetië de bekendste zijn, vindt je tevens prachtige collecties in Assisi, Cremona, Genua, Mantua, Padua, Palermo, Parma, Pisa, Siena, Taormina, Tivoli, Turijn, Verona en Vicenza.

Reistip: Fly drive Sardinië

Dineer op zijn Italiaans

Een van de meest gekoesterde keukens is de Italiaanse. Ongeacht hoeveel pizza en lasagne je in je leven gegeten hebt, in Italië zal het je beter dan ooit smaken!

Elke regio heeft zijn eigen specialiteiten, sommige zijn zelfs eeuwenlang doorgegeven. Als het mooi weer is dan kun je wellicht buiten dineren, met uitzicht op een middeleeuwse kerk of een piazza!

Verdwaal in Venetië

Het meest voor de hand liggende vervoermiddel in Venetië is de boot, maar een nog aantrekkelijker middel is de benenwagen! Je kunt lopend honderden kanalen doorkruisen en over de middeleeuwse bruggen flaneren. Toegegeven, de straatjes kunnen wat verwarrend zijn, maar je zult er niet worden lastiggevallen door verkeer!

Winkelen in Milaan

Milaan is een van de populairste mode-hoofdsteden ter wereld. Je vindt er een breed scala aan schoenen, kleding en accessoires. Zelfs als je niet van winkelen houdt is het de moeite waard: Wandel over de Via Montenapoleone en bekijk de schitterende etalages van de beroemdste ontwerpers van Europa.

Zoek het oude Rome op

Zelfs na eeuwen van plundering, blijven de resten van het legendarische Romeinse Rijk indrukwekkend. Natuurlijk is Rome de bakermat van het oude Rome, met het Forum Romanum, het Pantheon, het Colosseum en de Thermen van Caracalla. Maar ook elders in Italië vind j schatten van het oud Romeinse rijk, met name in Sicilië. Ook Pompeii moet hier genoemd worden. Deze stad is in het jaar 79 na Christus bedolven onder een laag vulkanische as van de Vesuvius en daardoor heeft het stadje de tand des tijds doorstaan.