Fly Drive Italië

Italië heeft zoveel bezienswaardigheden en attracties, dan het moeilijk is om ergens een start te moeten maken. Hieronder volgt een poging om je op weg te helpen met je fly drive Italie.

Bezoek kunststeden

Toen Italië nog bestond uit tientallen vorstendommen, waren de kunstschatten geconcentreerd in vele kleine kapitalen, elk gezegend met de bescherming van een pauselijk vertegenwoordiger of hertogelijke familie. Derhalve bezitten de kunststeden nog steeds ware schatkamers met prachtige schilderijen, beelden en fresco’s. Hoewel Rome, Florence en Venetië de bekendste zijn, vindt je tevens prachtige collecties in Assisi, Cremona, Genua, Mantua, Padua, Palermo, Parma, Pisa, Siena, Taormina, Tivoli, Turijn, Verona en Vicenza.

Dineer op zijn Italiaans

Een van de meest gekoesterde keukens is de Italiaanse. Ongeacht hoeveel pizza en lasagne je in je leven gegeten hebt, in Italië zal het je beter dan ooit smaken!

Elke regio heeft zijn eigen specialiteiten, sommige zijn zelfs eeuwenlang doorgegeven. Als het mooi weer is dan kun je wellicht buiten dineren, met uitzicht op een middeleeuwse kerk of een piazza!

Verdwaal in Venetië

Het meest voor de hand liggende vervoermiddel in Venetië is de boot, maar een nog aantrekkelijker middel is de benenwagen! Je kunt lopend honderden kanalen doorkruisen en over de middeleeuwse bruggen flaneren. Toegegeven, de straatjes kunnen wat verwarrend zijn, maar je zult er niet worden lastiggevallen door verkeer!

Winkelen in Milaan

Milaan is een van de populairste mode-hoofdsteden ter wereld. Je vindt er een breed scala aan schoenen, kleding en accessoires. Zelfs als je niet van winkelen houdt is het de moeite waard: Wandel over de Via Montenapoleone en bekijk de schitterende etalages van de beroemdste ontwerpers van Europa.

Zoek het oude Rome op

Zelfs na eeuwen van plundering, blijven de resten van het legendarische Romeinse Rijk indrukwekkend. Natuurlijk is Rome de bakermat van het oude Rome, met het Forum Romanum, het Pantheon, het Colosseum en de Thermen van Caracalla. Maar ook elders in Italië vind j schatten van het oud Romeinse rijk, met name in Sicilië. Ook Pompeii moet hier genoemd worden. Deze stad is in het jaar 79 na Christus bedolven onder een laag vulkanische as van de Vesuvius en daardoor heeft het stadje de tand des tijds doorstaan.

Fly drive Sardinie

Na Sicilië is Sardinië het grootste eiland in de Middellandse Zee. Hoewel het ver verwijderd lijkt van de rest van Italië, ligt het toch slechts 187 km ten westen van het vasteland. Sardinie is overigens zeer nauw verbonden met het Franse Corsica, dat slechts 16 km ten noorden van Sardinië ligt.

Sardinie (Sardegna) ligt dichter bij de Noord-Afrikaanse kust van Tunesië dan het Italiaanse vasteland en dat geeft de bevolking een sterk gevoel van onafhankelijkheid.

Sardinië is goed toegankelijk geworden voor toerisme door de frequente vluchten op Cagliari, Olbia en Alghero, maar grote delen van het eiland zijn nog steeds onaangetast door toerisme en commercie. De schitterende kustlijn, met enkele van de mooiste stranden van Italië leent zich perfect voor een fly drive Sardinie. Het weer is over het algemeen in mei al warm genoeg voor een duik in het heldere water, dus je kunt de echte zomerdrukte vermijden.

In Sardinie wordt een eigen, unieke taal gesproken: Sardo. Het is een taal die niet te verstaan is voor Italianen; het is een romaanse taal die het beste vergeleken kan worden met Latijn, gemixt met Arabische, Portugese, Catalaanse en Spaanse invloeden.

Tijdens je fly drive Sardinie zal het opvallen dat het eiland overwoekerd met een zeer dicht struikgewas: maquis. Sardinië verdient haar levensonderhoud op de zee, met het houden van schapen en met de diverse landbouwproducten die op de steenachtige eilandbodem verbouwd worden.

Sardinië, met haar typische mediterrane schoonheid, is vooral geliefd voor de mogelijkheden om te zwemmen, varen, surfen, wandelen, klimmen en kamperen. Vooral de kustgebieden zijn geliefd bij de toeristen.

Een fly drive Sardinie is een goede manier om het binnenland te verkennen. Authentiek Sardinie verschilt duidelijk van Italie. Immers, de oude Nuraghische beschaving van Sardinië die ca. 1500 voor Christus begon, was volledig anders dan de Etruskische beschaving op het vasteland van Italië. Lees meer over de geschiedenis van Sardinie.

Fly drive Sardinie: autorijden

 • Veel wegen zijn smal en kronkelen door heuvelachtig terrein. Wees voorzichtig en aarzel niet om tijdens je fly drive Sardinie de claxon te gebruiken; niet alleen vanwege de infrastructuur, maar ook omdat je weinig verkeer zult aantreffen waardoor tegenliggers je misschien niet verwachten.
 • Veel wegen zijn smal en kronkelen door heuvelachtig terrein. Wees voorzichtig en aarzel niet om tijdens je fly drive Sardinie de claxon te gebruiken; niet alleen vanwege de infrastructuur, maar ook omdat je weinig verkeer zult aantreffen waardoor tegenliggers je misschien niet verwachten.
 • De Sardijnen zijn zelf goed bekend met de wegen en ze rijden erg snel. Let ook op overstekende dieren, zoals schapen, geiten, koeien en varkens die soms in grote getalen oversteken.
 • Een ander aandachtspunt is de hitte. De hoge temperaturen gecombineerd met de soms steile wegen kunnen leiden tot oververhitting van de motor.
 • De bestrating is over het algemeen goed op de doorgaande wegen. Maar juist de lokale onverharde weggetjes die zo leuk zijn om te rijden, kunnen problemen geven. Tip: Neem een stevige auto met vierwielaandrijving.
 • Boek je een fly drive Sardinie, pas dan op voor harde wind, windstoten van meer dan 100 kilometer per uur zijn vrij normaal van september tot april.
 • Veel dorpen hebben flitspalen staan bij de ingangen: Ze staan eigenlijk altijd aan en de boetes zijn stevig.

Fly Drive Sicilië

Sicilië is een gebied met grote tegenstellingen; met een enorme culturele rijkdom en een schitterende natuur. De bruisende, chaotische straten van de hoofdstad Palermo geven de bezoekers een kijkje in de Siciliaanse ziel, met karakteristieke markten, een bijzondere mix van arabisch-normandische architectuur en archeologische musea. Op de ontspannen stranden van Sicilië kun je genieten van de rust en het lage levenstempo. Ontdek het echte Sicilië in de lokale keuken en leef als de bewoners: Begin en eindig iedere dag met ‘gelato’!

Populaire fly drive Sicilie bestemmingen:

 • Catania: universiteitsstad, uitgaansleven, Werelderfgoed
 • Palermo: De bruisende hoofdstad van Sicilie
 • Syracuse: De tweede stad van Sicilie, boordevol cultuur en geschiedenis
 • Aeolische eilanden: Een eilandengroep op vulkanisch grondgebied
 • Segesta: Griekse ruines: tempel, theater en ruines.

De officiele taal van Sicilie is Siciliaans, een taal gebaseerd op de romaanse cultuur.

Fly Drive Umbrië

Umbrië is een provincie van Italië. Het is een van de kleinere regio’s van Italië, heeft geen grote steden en een totale bevolking van minder dan een miljoen. Maar wat Umbrië ontbreekt in omvang maakt het goed in termen van schoonheid. Umbrië heeft een weergaloos landschap met veel landbouw en een groot aantal fascinerende, kleine stadjes.

Perugia is de hoofdstad van Umbrië. Het is een levendige universiteitsstad met een fascinerend middeleeuws centrum.

De A1 Autostrada die Rome en Florence verbindt biedt een indrukwekkend uitzicht op Orvieto. De A1 leidt je dwars door Umbrië. Veel Umbrische steden worden ontsloten door toegangswegen van de A1.

 • Amalfikust, Napels en Rome

  Amalfikust, Napels en Rome

  Rome en Napels liggen zo’n tweehonderd kilometer uit elkaar en zijn perfect te combineren in één rondreis. Beide steden vullen elkaar in toeristisch opzicht als het ware aan: in Pompeï wordt geïllustreerd hoe men in het oude Rome leefde. …

   933,00 Aanbieder:
  Bekijk bij aanbieder
 • Ontdek Sicilië (4-sterrenhotels)

  Ontdek Sicilië (4-sterrenhotels)

  Als de spil van de Middellandse Zee heeft Sicilië vele volkeren naar zich toe gelokt. Vruchtbare akkers en uitbundige tuinen verrukten Grieken, Arabieren, Normandiërs en Spanjaarden. 28 eeuwen van komen en gaan van vele volkeren hebben hun sporen in de …

   387,00 Aanbieder:
  Bekijk bij aanbieder
 • Authentiek Sardinië in agriturismo

  Authentiek Sardinië in agriturismo

  Tijdens deze rondreis komt u op de mooiste plekjes van noord en midden Sardinië. Prachtige kustlijnen met helderblauw water worden afgewisseld met historische gebouwen en culinaire specialiteiten. Maak kennis met het authentieke Sardinië, een afwisselende reis die indrukwekkende herinneringen nalaat. …

   396,00 Aanbieder:
  Bekijk bij aanbieder
 • Ontdek Sicilië

  Ontdek Sicilië

  Als de spil van de Middellandse Zee heeft Sicilië vele volkeren naar zich toe gelokt. Vruchtbare akkers en uitbundige tuinen verrukten Grieken, Arabieren, Normandiërs en Spanjaarden. 28 Eeuwen van komen en gaan van vele volkeren hebben hun sporen in de …

   330,00 Aanbieder:
  Bekijk bij aanbieder
 • Ongerept Puglia & Basilicata

  Ongerept Puglia & Basilicata

  Puglia ligt in de hak van de laars en is Italiaanser dan Italiaans. Deze regio beschikt over bijna 800 km kustlijn, omgeven door de Adriatische Zee aan de ene kant en de Ionische Zee aan de andere kant. Puglia is een …

   414,00 Aanbieder:
  Bekijk bij aanbieder
 • Train & Electric Drive Puglia & Amalfikust

  Train & Electric Drive Puglia & Amalfikust

  Tijdens deze rondreis reist u door Puglia en Campania gemakkelijk per elektrische auto en verblijft u in 3 duurzame, luxe accommodaties waar natuur, cultuur en traditie een hoofdrol spelen. Het oprechte contact met de eigenaren, die u graag tips geven over …

   1.811,00 Aanbieder:
  Bekijk bij aanbieder
 • Proef Emilia Romagna

  Proef Emilia Romagna

  Deze prachtige culinaire rondreis door Emiglia Romagna brengt je langs dé gastronomische hoogtepunten van deze regio. Je brengt een bezoek aan Parma voor de échte Parmaham, Parmezaanse kaas en lokale wijnen; je ontdekt gastronomisch Bologna in de oude culinaire wijk …

   541,83 Aanbieder:
  Bekijk bij aanbieder