Fly drive Sardinie

Na Sicilië is Sardinië het grootste eiland in de Middellandse Zee. Hoewel het ver verwijderd lijkt van de rest van Italië, ligt het toch slechts 187 km ten westen van het vasteland. Sardinie is overigens zeer nauw verbonden met het Franse Corsica,  dat slechts 16 km ten noorden van Sardinië ligt.

Sardinie (Sardegna) ligt dichter bij de Noord-Afrikaanse kust van Tunesië dan het Italiaanse vasteland en dat geeft de bevolking een sterk gevoel van onafhankelijkheid.

Sardinië is goed toegankelijk geworden voor toerisme door de frequente vluchten op Cagliari, Olbia en Alghero, maar grote delen van het eiland zijn nog steeds onaangetast door toerisme en commercie. De schitterende kustlijn, met enkele van de mooiste stranden van Italië leent zich perfect voor een fly drive Sardinie. Het weer is over het algemeen in mei al warm genoeg voor een duik in het heldere water, dus je kunt de echte zomerdrukte vermijden.

In Sardinie wordt een eigen, unieke taal gesproken: Sardo. Het is een taal die niet te verstaan is voor Italianen; het is een romaanse taal die het beste vergeleken kan worden met Latijn, gemixt met Arabische, Portugese, Catalaanse en Spaanse invloeden.

Plattegrond SardinieTijdens je fly drive Sardinie zal het opvallen dat het eiland overwoekerd met een zeer dicht struikgewas: maquis. Sardinië verdient haar levensonderhoud op de zee, met het houden van schapen en met de diverse landbouwproducten die op de steenachtige eilandbodem verbouwd worden.

Sardinië, met haar typische mediterrane schoonheid, is vooral geliefd voor de mogelijkheden om te zwemmen, varen, surfen, wandelen, klimmen en kamperen. Vooral de kustgebieden zijn geliefd bij de toeristen.

Een fly drive Sardinie is een goede manier om het binnenland te verkennen. Authentiek Sardinie verschilt duidelijk van Italie. Immers, de oude Nuraghische beschaving van Sardinië die ca. 1500 voor Christus begon, was volledig anders dan de Etruskische beschaving op het vasteland van Italië. Lees meer over de geschiedenis van Sardinie.

Fly drive Sardinie: autorijden

  • Veel wegen zijn smal en kronkelen door heuvelachtig terrein. Wees voorzichtig en aarzel niet om tijdens je fly drive Sardinie de claxon te gebruiken; niet alleen vanwege de infrastructuur, maar ook omdat je weinig verkeer zult aantreffen waardoor tegenliggers je misschien niet verwachten.
  • De Sardijnen zijn zelf goed bekend met de wegen en ze rijden erg snel. Let ook op overstekende dieren, zoals schapen, geiten, koeien en varkens die soms in grote getalen oversteken.
  • Een ander aandachtspunt is de hitte. De hoge temperaturen gecombineerd met de soms steile wegen kunnen leiden tot oververhitting van de motor.
  • De bestrating is over het algemeen goed op de doorgaande wegen. Maar juist de lokale onverharde weggetjes die zo leuk zijn om te rijden, kunnen problemen geven. Tip: Neem een stevige auto met vierwielaandrijving.
  • Boek je een fly drive Sardinie, pas dan op voor harde wind, windstoten van meer dan 100 kilometer per uur zijn vrij normaal van september tot april.
  • Veel dorpen hebben flitspalen staan bij de ingangen: Ze staan eigenlijk altijd aan en de boetes zijn stevig.

Tip: Lees het officiële reisadvies voor Italië.