Fly drive Kroatie

Kroatië is gelegen in Zuidoost-Europa, aan de oostkant van de Adriatische Zee ten oosten van Italië. Het wordt begrensd door Slovenië in het noordwesten, Hongarije in het noorden, Bosnië en Herzegovina in het zuidoosten en Montenegro in het zuiden.

Het is niet langer een geheim: Kroatie is rijk aan Romeinse ruïnes, middeleeuwse kastelen op heuveltoppen en een prachtige natuur. Wat minder bekend is, is dat Kroatie 1.185 eilanden omvat en daarmee ideaal zijn voor boottochten.

In de zomer trekken zonaanbidders massaal naar de Dalmatische kust, met de vele terrasjes langs de kust als stille getuigen. Het is nog steeds mogelijk om een afgelegen baai te vinden, maar het wordt wel ieder jaar moeilijker.

fly drive kroatie

Fly drive Kroatie: Top 3 bestemmingen

  • Zagreb: Dwaal door de straatjes van het middeleeuwse Gornji Grad Zagreb en bezoek de Lotrscak Tower om voor een adembenemend uitzicht op de stad.
  • Rovinj: Sta vroeg op om de visvangst in Rovinj te bewonderen.
  • Plitvice Lakes National Park: Geniet van de stromende watervallen en bezichtig de turquoise meren van Plitvice Lakes National Park.

Eten en drinken

Elke Kroatische stad heeft minstens een restaurant waar de lokale bevolking rondhangt en ‘mensen kijkt’. Bij je bezoek aan de hoofdstad Zagbreb moet je absoluut de hartige gerechten proberen, zoals biefstuk a la Zagreb: kalfsvlees gevuld met kaas en ham. Ook de Dalmatische gerechten zijn zeer de moeite waard als je van vis, risotto en mediterraan houdt. Ben je in Istrië, probeer dan de wilde truffels!

Fly drive Kroatie: auto rijden

Wegen in Kroatië zijn meestal goed onderhouden, maar ze kunnen erg smal zijn en vol met bochten. Sommige binnenwegen in Istrië zijn afgesleten tot een glad oppervlak. Pas dus op als het nat is. Het is moeilijk om een echte snelweg te vinden; alleen tussen Rijeka, Zagreb, Zadar en Split vind je ze.

Auto huren voor je fly drive Kroatie

Het huren van een auto kost ongeveer net zoveel als in Nederland, zo’n € 40 per dag. Bijna alle huurauto’s zijn handgeschakeld. Bij de meeste verhuurbedrijven in de Balkan kun je een auto huren in het ene land en doorrijden naar één van de buurlanden. Het is verstandig om tijdens je fly drive Kroatie de grens met Servie niet over te steken, want dit kan aandacht trekken van nationalisten.