Dubrovnik

fly drive dubrovnik

De stad Dubrovnik gonst het hele jaar door. De verbazingwekkende pracht van de met marmer beklede Oude stad is alleen te vinden binnen de stadsmuren. De pleinen, de kleine straatjes, de cafes en de bars zijn altijd vol met mensen. De schone stranden en het kristalheldere blauwe water buiten de stadsmuren van Dubrovnik trekken de bezoeker met hun charme. Er zijn maar weinig plaatsen in de wereld waar de mix van jong en modern met de middeleeuwse en barokke meester beter te zien is dan in Dubrovnik.

De oude stad biedt een breed scala aan winkels, cafes en bars, een fantastische sfeer, en een paar prachtige uitzichten. De pleinen in de oude stad zijn omgeven door bars of restaurants met gezellige terrasjes die zowel bezoekers als de lokale bevolking de kans bieden om met een drankje in de zon te ontspannen.
Buiten de stadsmuren biedt het moderne Dubrovnik alles wat u zou verwachten van een mediterraan land. In veel tuinen zijn bijvoorbeeld vijgen, citroenen, sinaasappelen en perziken aan de bomen te vinden.

De architectuur van de stad heeft wonderlijk genoeg zeer weinig te lijden gehad van het “Beleg van Dubrovnik” in 1992, waarbij meer dan tweeduizend bommen op de stad zijn gegooid. Het enige bewijs dat hiervan overgebleven is zijn alle nieuwe daken in de stad.
Dubrovnik is elk moment van het jaar zeker een bezoek waard maar natuurlijk laat de stad zich in de lente en in de zomer van zijn beste kant zien.