Vakantie Zagreb

fly drive zagreb

De hoge torens van de kathedraal zijn van ver zichtbaar en ze functioneren als een perfecte introductie in de schoonheid die Zagreb te bieden heeft aan haar bezoekers. Al eeuwenlang is Zagreb een brandpunt van cultuur en wetenschap en de stad is inmiddels uitgegroeid tot een centrum van handel en industrie. De stad is in de afgelopen jaren ook uitgegroeid tot een van de meest populaire plaatsen in voormalig Oost-Europa. Het is een stad met vooral een outdoor levensstijl die zowel cultuur biedt als clubbing en dit is een van de vele redenen waarom mensen van alle leeftijden van deze fantastische, schitterende plek houden.

De stad Zagreb is verdeeld in drie delen, en twee van deze delen zijn overweldigend mooi. In de duizend jaar oude Gornji grad (bovenstad) bevinden zich het Presidentieel Paleis, de historische kerk van St. Mark’s, het Kroatische parlement en musea en galeries. Ze zijn allemaal te vinden in romantische geplaveide straten die in de avonduren worden verlicht door gaslampen. De andere uitzonderlijke wijk is de 19e eeuwse Donji grad (benedenstad). De winkels, restaurants, cafes, theaters, parken en spectaculaire gebouwen die hier te vinden zijn maken deze wijk tot een prachtige plek.

Zagreb is ook een stad van groene parken en wandelingen en de prachtige omgeving biedt veel plekken om te bezoeken. De stad ging het derde millennium in met een bevolking van ongeveer een miljoen mensen. Ondanks de snelle ontwikkeling van economie en transport heeft de stad zijn charme en een ontspannen sfeer behouden.

Benieuwd naar Zagreb? Boek dan een fly drive Kroatië!