Fly drive Noorwegen

Noorwegen is werkelijk één van de mooiste landen ter wereld. Het land is het meest bekend om zijn Fjorden, gevormd tijdens de laatste ijstijd. Maar Noorwegen biedt daarnaast een uniek landschap.

Fly drive Noorwegen: Bezoek de Fjorden!

De Noorse fjorden staan bekend om hun majestueuze schoonheid en ze moeten absoluut een plaats krijgen in je fly drive Noorwegen. In het vroege voorjaar begint de kersenboom te bloeien in de Hardangerfjord, terwijl de winderige Lysefjord juist kaal en onherbergzaam is: Er zijn geen twee fjorden hetzelfde. De Geirangerfjord en de Sognefjord, zijn de bekendste fjorden, maar er zijn ook heel mooie kleine fjorden. Probeer er meerdere te bezoeken tijdens je fly drive Noorwegen.

Je kunt in Noorwegen heerlijk genieten van het buitenleven, of je nu zin hebt in wandelen in de Hardangervidda of Jotunheimen, skiën in één van de beste resorts in Noord-Europa, of wilt zeilen over ’s werelds beste zalmrivieren: de keuze is aan jou!

Steden Noorwegen

Noorderlicht

Ga je in de zomer naar Noorwegen? Bereid je dan voor op de middernachtzon. In het poolgebied zal het 24 uur per dag licht zijn, want de zon gaat er nooit onder. Een fly drive Noorwegen tussen november en februari is eveneens spectaculair, want dan kun je het noorderlicht waarnemen tegen de donkere winterhemel!

Autorijden in Noorwegen

Noorwegen is een groot land en rondrijden is tijdrovend. Een huurauto isd e beste manier om de Noorse wildernis en het platteland te zien. Op deze manier kun je stoppen waar je maar wilt en genieten van het uitzicht. Dat is wat een fly drive Noorwegen zo aantrekkelijk maakt.

In Noorwegen rijdt men net als in Nederland rechts. Autorijden is meestal eenvoudig, want er is vaak weinig verkeer en de meeste chauffeurs zijn beheerst en voorkomend.

Brandstof is ongeveer net zo duur als in Nederland: zo’n 14,50 noorse kroon per liter (ongeveer  €1,80). In sommige delen van Noorwegen kan het volgende tankstation meer dan 100 km verwijderd zijn, dus:

  • Tank op tijd
  • Neem een volle jerrycan mee

Ga je tussen november en april naar Noorwegen? Vraag dan om winterbanden bij je huurauto want die zijn echt noodzakelijk in deze maanden. Rijd je een auto die zwaarder is dan 3500 kg? Dan ben je verplicht sneeuwkettingen bij je te hebben. Lees meer over het klimaat van Noorwegen.