Fly Drive Noorwegen

Noorwegen is werkelijk één van de mooiste landen ter wereld. Het land is het meest bekend om zijn Fjorden, gevormd tijdens de laatste ijstijd. Maar Noorwegen biedt daarnaast een uniek landschap.

Fly drive Noorwegen: Bezoek de Fjorden!

De Noorse fjorden staan bekend om hun majestueuze schoonheid en ze moeten absoluut een plaats krijgen in je fly drive Noorwegen. In het vroege voorjaar begint de kersenboom te bloeien in de Hardangerfjord, terwijl de winderige Lysefjord juist kaal en onherbergzaam is: Er zijn geen twee fjorden hetzelfde. De Geirangerfjord en de Sognefjord, zijn de bekendste fjorden, maar er zijn ook heel mooie kleine fjorden. Probeer er meerdere te bezoeken tijdens je fly drive Noorwegen.

Je kunt in Noorwegen heerlijk genieten van het buitenleven, of je nu zin hebt in wandelen in de Hardangervidda of Jotunheimen, skiën in één van de beste resorts in Noord-Europa, of wilt zeilen over ‘s werelds beste zalmrivieren: de keuze is aan jou!

Noorderlicht in Noorwegen

Ga je in de zomer naar Noorwegen? Bereid je dan voor op de middernachtzon. In het poolgebied zal het 24 uur per dag licht zijn, want de zon gaat er nooit onder. Een fly drive Noorwegen tussen november en februari is eveneens spectaculair, want dan kun je het noorderlicht waarnemen tegen de donkere winterhemel!

Autorijden in Noorwegen

Noorwegen is een groot land en rondrijden is tijdrovend. Een huurauto isd e beste manier om de Noorse wildernis en het platteland te zien. Op deze manier kun je stoppen waar je maar wilt en genieten van het uitzicht. Dat is wat een fly drive Noorwegen zo aantrekkelijk maakt.

In Noorwegen rijdt men net als in Nederland rechts. Autorijden is meestal eenvoudig, want er is vaak weinig verkeer en de meeste chauffeurs zijn beheerst en voorkomend.

Brandstof is ongeveer net zo duur als in Nederland: zo’n 14,50 noorse kroon per liter (ongeveer €1,80). In sommige delen van Noorwegen kan het volgende tankstation meer dan 100 km verwijderd zijn, dus tank op tijd en neem een volle jerrycan mee.

Ga je tussen november en april naar Noorwegen? Vraag dan om winterbanden bij je huurauto want die zijn echt noodzakelijk in deze maanden. Rijd je een auto die zwaarder is dan 3500 kg? Dan ben je verplicht sneeuwkettingen bij je te hebben.

Het klimaat van Noorwegen

Noorwegen ligt op dezelfde breedtegraad als Alaska, Groenland en Siberië, maar in vergelijking met deze gebieden heeft Noorwegen een heel aangenaam klimaat. Plan je fly drive Noorwegen op het juiste moment!

Zomer

Rond eind juli/begin augustus is Noorwegen op zijn warmst en zijn de dagen het langst. De temperaturen bereiken in juli en augustus 25 ° C tot 30 ° C. Er is een lage luchtvochtigheid.

De temperatuur van het zeewater kan oplopen tot 18 ° C en hoger; heel aangenaam om te zwemmen!
Het warmste en meest stabiele weer vind je aan oostkant van de zuidelijke bergen, waaronder het kustgebied tussen Mandal en Oslo.

Ook als je in de zomer verder naar het noorden gaat zijn de temperaturen vrij aangenaam, soms zelfs boven 25 ° C. Echter, in de zomer is het weer ook veranderlijk en overwegend nat, in het bijzonder in Fjord-Noorwegen, Midden- en Noord-Noorwegen. Als je de middernachtzon wilt ervaren, moet je naar het noordelijke deel van het land, boven de poolcirkel.

Herfst

In het najaar wordt het landschap in goudkleurig, net als in Nederland. De temperatuur daalt langzaam; in september is het prima weer om bessen en paddestoelen te plukken.

Tijdens de herfst verliest het landoppervlak meer warmte dan de zee, waardoor de kustgebieden warmer blijven dan het binnenland.

Winter

In de winter is een groot deel van Noorwegen veranderd in een waar sneeuwparadijs.
Met name in het binnenland, zowel in de zuidelijke als noordelijke delen van Noorwegen, kunnen zeer lage temperaturen ervaren worden, zelfs tot -40 ° C. De kustgebieden kennen daarentegen relatief milde winters.

Voorjaar

Van mei tot half juni komt het landschap op spectaculaire wijze tot leven; dat merk je aan de bomen en bloemen, de sneeuw in de bergen en aan de toename van smeltwater

Vergeet niet dat het weer en de temperaturen snel kunnen veranderen, vooral in de bergen. Dus of het nu zomer of winter, herfst of lente is: bereid je goed voor op de wildernis en breng warme kleding met je mee.

Uit eten in Noorwegen tijdens je fly drive

Uit eten gaan in Noorwegen is helaas duur; een fastfood maaltijd kan al snel 7 a 8 euro kosten en een broodje en een kopje koffie bij een benzinestation kost je al snel 70 kroon (9 €).

Een manier om kosten te besparen is self-catering: Jeugdherbergen en pensions hebben vaak een keuken die de gasten mogen gebruiken. Supermarkten en kruidenierszaken zijn niet moeilijk te vinden, zelfs in het kleinste dorp is er meestal wel een supermarkt. De grootste ketens zijn Rimi, REMA 1000, ICA en Joker.

Nog een andere tip om kosten te besparen: Neem een ​​lunchbox mee voor tussen de middag: In de grotere hotels mag je die gratis vullen bij het ontbijtbuffet.

Voor een goedkope snelle hap ‘Noorse stijl’ kun je vaak terecht bij een supermarkt of grill: worst (pølse) of hot dog (grillpølse), een combinatie van beide: een hot dog broodje (Brod) of een plat aardappelbroodje (lompe) voor ongeveer 20-30 kr.

Om het meeste waar voor je geld te krijgen kun je ook een pitabroodje bestellen. Dit smaakt heerlijk, is zeer voedzaam en niet al te duur in Noorwegen.

Fly Drive Oslo

Oslo is een van de rijkste steden in Europa, dankzij de bloeiende olie-industrie van het land. Dit is zichtbaar in de met glas overdekte wolkenkrabbers, de nieuwe metro en natuurlijk in een scala aan trendy restaurants, bars en winkels. Deze mooie stad is direct gelegen naast het Oslo-fjord en is voortdurend bezig zich uit te breiden en zich te ontwikkelen.

De centrale delen van Oslo, rond de Karl Johans Gate boulevard en het Koninklijk Paleis, worden gewoon aangeduid als Centrum. Opmerkelijk bezienswaardigheden in dit gebied zijn de het parlementsgebouw en de kathedraal van Oslo. het Akershus kasteel en het fort bevinden zich in het hart van de stad naast het fjord van Oslo. Een andere grote toeristische attractie is Aker Brygge, recht tegenover het water van de Akershus vesting. Hier vindt u restaurants, winkelcentra, gezellige promenade gebieden en de terminal voor de Nesodden boten.

Kvadraturen is een historisch gebied waar zeventiende-eeuwse Deense gebouwen te vinden zijn. Trendy wijk Grünerløkka op Akerselva, biedt een aantal van de betere bars en winkels. Naburig Grønland staat bekend om zijn kleurrijke en multiculturele sfeer. Frogner en Majorstuen, in het westen van Oslo, zijn trendy delen van de stad met winkels en restaurants die veel mensen aantrekken.

Er valt nog veel meer te vertellen over Oslo, maar neemt u één ding gerust aan: Oslo is een prachtige tussenstop voor uw fly drive Noorwegen!

Fly Drive Bergen

Bergen is de tweede stad van Noorwegen en de meest populaire toegangspoort tot de fjorden van West- Noorwegen . De stad staat bekend om de prachtige omgeving en de uitstekende wandelmogelijkheden. De stad Bergen is tevens beroemd om de levendige muziek scene.

Geschiedenis

Bergen werd gesticht rond 1070 na Christus, en in korte tijd groeide het uit tot één van de belangrijkste steden in Noorwegen . Van 1200 tot 1299 was Bergen de hoofdstad van het land en het bleef de grootste stad van Noorwegen tot aan de jaren 1830.

De stad heeft nog steeds overblijfselen van de Hanzestad hoogtijdagen , met name de oude haven van Bryggen die tot UNESCO wereldergoed is verklaard. Bergen is in het verleden geteisterd door een aantal branden , de meest recente grote brand vond plaats in 1916, waarbij grote delen van het centrum vernietigd werden.

Geografie

Bergen ligt uiterste westen van Noorwegen, tegen de Noordzee. De omgeving is de meest heuvelachtige en bergachtige van Noorwegen . Het centrum van de stad is omringd door een groep van bergen en pieken die bekend staan als de Zeven Bergen , één van de typische kenmerken die de stad heeft zijn naam hebben gegeven (Ook in het Noors staat berg voor ‘berg’). De geografische omstandigheden van de stad zijn goed zichtbaar; de steile hellingen van de berg Fløyen bieden de stad weinig mogelijkheden om uit te breiden.

Fly Drive Trondheim

Trondheim is een oude stad in het centrum van Noorwegen. De stad wordt gedomineerd door de Noorse Universiteit voor Wetenschap en Technologie en haar 25.000 studenten.

Trondheim is de oudste van de grote steden van Noorwegen en zijn oude erfgoed kan nog steeds teruggevonden worden in en rond het centrum van de stad. De prachtige Nidaros kathedraal, de op een na grootste kerk van Noord-Europa , torent hoog boven het centrum van de stad uit.

De stad heeft een rijk cultureel erfgoed, maar is nog steeds een belangrijk centrum. Ondanks de bescheiden grootte van Trondheim , bruist de stad van muziek, kunst, cultuur en politiek. Trondeim is één van de meest opwindende steden van Noord-Europa en daarom verdient het absoluut een plaats in je fly drive Noorwegen.

Geschiedenis van Trondheim

De stad vierde in 1997 haar 1000-jarig bestaan . In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, was Trondheim niet zozeer een machtscentrum voor de Vikingen, hoewel het werd opgericht aan het einde van de overheersing der Vikingen. Het was echter het religieuze centrum van Noord-Europa tijdens de Middeleeuwen en een vitaal knooppunt voor de Noord-Atlantische handel . Dit zie je terug in de grote herenhuizen en havens. Eeuwenlang was Trondheim de noordelijkste handelsstad in Europa, waardoor het een speciaal ‘rand van de wereld’ gevoel gaf.

Ervaar Noorwegen, Oslo, Bergen en Trondheim. Boek een fly drive vakantie naar Noorwegen!