Bergen, Noorwegen

Bergen is de tweede stad van Noorwegen en de meest populaire toegangspoort tot de fjorden van West- Noorwegen . De stad staat bekend om de prachtige omgeving en de uitstekende wandelmogelijkheden. De stad Bergen is tevens beroemd om de levendige muziek scene.

Geschiedenis

Bergen werd gesticht rond 1070 na Christus, en in korte tijd groeide het uit tot één van de belangrijkste steden in Noorwegen . Van 1200 tot 1299 was Bergen de hoofdstad van het land en het bleef de grootste stad van Noorwegen tot aan de jaren 1830.

De stad heeft nog steeds overblijfselen van de Hanzestad hoogtijdagen , met name de oude haven van Bryggen die tot UNESCO wereldergoed is verklaard. Bergen is in het verleden geteisterd door een aantal branden , de meest recente grote brand vond plaats in 1916, waarbij grote delen van het centrum vernietigd werden.

Geografie

Bergen ligt uiterste westen van Noorwegen, tegen de Noordzee. De omgeving is de meest heuvelachtige en bergachtige van Noorwegen . Het centrum van de stad is omringd door een groep van bergen en pieken die bekend staan als de Zeven Bergen , één van de typische kenmerken die de stad heeft zijn naam hebben gegeven (Ook in het Noors staat berg voor ‘berg’). De geografische omstandigheden van de stad zijn goed zichtbaar; de steile hellingen van de berg  Fløyen bieden de stad weinig mogelijkheden om uit te breiden.