Oslo reis

oslo fly drive

Oslo is een van de rijkste steden in Europa, dankzij de bloeiende olie-industrie van het land. Dit is zichtbaar in de met glas overdekte wolkenkrabbers, de nieuwe metro en natuurlijk in een scala aan trendy restaurants, bars en winkels. Deze mooie stad is direct gelegen naast het Oslo-fjord en is voortdurend bezig zich uit te breiden en zich te ontwikkelen.

De centrale delen van Oslo, rond de Karl Johans Gate boulevard en het Koninklijk Paleis, worden gewoon aangeduid als Centrum. Opmerkelijk bezienswaardigheden in dit gebied zijn de het parlementsgebouw en de kathedraal van Oslo. het Akershus kasteel en het fort bevinden zich in het hart van de stad naast het fjord van Oslo. Een andere grote toeristische attractie is Aker Brygge, recht tegenover het water van de Akershus vesting. Hier vindt u restaurants, winkelcentra, gezellige promenade gebieden en de terminal voor de Nesodden boten.

Kvadraturen is een historisch gebied waar zeventiende-eeuwse Deense gebouwen te vinden zijn. Trendy wijk Grünerløkka op Akerselva, biedt een aantal van de betere bars en winkels. Naburig Grønland staat bekend om zijn kleurrijke en multiculturele sfeer. Frogner en Majorstuen, in het westen van Oslo, zijn trendy delen van de stad met winkels en restaurants die veel mensen aantrekken.

Er valt nog veel meer te vertellen over Oslo, maar neemt u één ding gerust aan: Oslo is een prachtige tussenstop voor uw fly drive Noorwegen!