Trondheim

Trondheim is een oude stad in het centrum van Noorwegen. De stad wordt gedomineerd door de Noorse Universiteit voor Wetenschap en Technologie en haar 25.000 studenten.

Trondheim is de oudste van de grote steden van Noorwegen en zijn oude erfgoed kan nog steeds teruggevonden worden in en rond het centrum van de stad. De prachtige Nidaros kathedraal, de op een na grootste kerk van Noord-Europa , torent hoog boven het centrum van de stad uit.

De stad heeft een rijk cultureel erfgoed, maar is nog steeds een belangrijk centrum. Ondanks de bescheiden grootte van Trondheim , bruist de stad van muziek, kunst, cultuur en politiek. Trondeim is één van de meest opwindende steden van Noord-Europa en daarom verdient het absoluut een plaats in je fly drive Noorwegen.

Geschiedenis van Trondheim

De stad vierde in 1997 haar 1000-jarig bestaan . In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, was Trondheim niet zozeer een machtscentrum voor de Vikingen, hoewel het werd opgericht aan het einde van de overheersing der Vikingen. Het was echter het religieuze centrum van Noord-Europa tijdens de Middeleeuwen en een vitaal knooppunt voor de Noord-Atlantische handel . Dit zie je terug in de grote herenhuizen en havens. Eeuwenlang was Trondheim de noordelijkste handelsstad in Europa, waardoor het een speciaal ‘rand van de wereld’ gevoel gaf.