Uit eten in Noorwegen

Uit eten gaan in Noorwegen is helaas duur; een fastfood maaltijd kan al snel 7 a 8 euro kosten en een broodje en een kopje koffie bij een benzinestation kost je al snel 70 kroon (9 €).

  • Een manier om kosten te besparen is self-catering: Jeugdherbergen en pensions hebben vaak een keuken die de gasten mogen gebruiken.  Supermarkten en kruidenierszaken zijn niet moeilijk te vinden, zelfs in het kleinste dorp is er meestal wel een supermarkt. De grootste ketens zijn Rimi, REMA 1000, ICA en Joker.
  • Nog een andere tip om kosten te besparen: Neem een ​​lunchbox mee voor tussen de middag: In de grotere hotels mag je die gratis vullen bij het ontbijtbuffet.

Voor een goedkope snelle hap ‘Noorse stijl’ kun je vaak terecht bij een supermarkt of grill: worst (pølse) of hot dog (grillpølse), een combinatie van beide: een hot dog broodje (Brod) of een plat aardappelbroodje (lompe) voor ongeveer 20-30 kr.

Om het meeste waar voor je geld te krijgen kun je ook een pitabroodje bestellen. Dit smaakt heerlijk, is zeer voedzaam en niet al te duur in Noorwegen.