Fly drive Algarve

fly drive algarve

De Algarve heeft een fantastisch klimaat en je vind er een ruime keur aan stranden, levendige badplaatsen, pittoreske villa’s en golfbanen in overvloed. Dit alles komt bij elkaar in Algarve, Portugal’s bekendste en populairste regio. De natuur van Algarve is fenomenaal, je vindt er schitterende, beschermde watergebieden met zeldzame trekvogels.

Fly drive Algarve: de binnelanden

Tip: Trek tijdens je fly drive Algarve het bergachtige binnenland in. Het is een heerlijke mix van bloeiende amandelbomen, schilderachtige historische stadjes en het rustige boerenleven.

De dorpjes en steden in de Algarve zijn niet zo gevarieerd als de kustlijn, maar je hoeft je er zeker niet te vervelen.  Lagos met haar geplaveide straten, het jonge publiek en het uitbundige nachtleven en het carnavalsfeest dat één keer per jaar losbarst. Monchique is een schilderachtige stad met mooie uitzichten op dichtbeboste hellingen. Het elegante, rustige stadje Tavira ligt aan een rustige rivier, met een geschiedenis die teruggaat tot de Romeinen. De hoofdstad van de Algarve is Faro; mocht je er langs reizen, bezoek dan de prachtige middeleeuwse wijk van de stad.

Aan de westelijke kant van de Algarve vind je kleine, charmante stadjes zoals Sagres en Carrapateira waar je prima terecht kunt als je van surfen houdt.,

Als je niet van massatoerisme houdt, vermijd dan juli tot half september: de lente en de herfst zijn prachtige alternatieven met heerlijk weer ‘buiten’ het seizoen.