Fly drive Faro

Algarve is een populaire bestemming voor zonaanbidders uit Nederland, met Faro als bedevaartsoort. Velen gebruiken Faro als uitvalsbasis voor hun fly drive, om zo de meer afgelegen gebieden van de Algarve te verkennen.

Ook in de winter is Faro een prachtige, rustige uithoek van Zuid-Europa met veel zon. De mensen zijn erg vriendelijk; velen spreken een beetje engels.

Fly drive Faro – bezienswaardigheden

Centro Historico – De Oude Stad, of Cidade Velha, is een goed bewaard gebleven gedeelte van Faro met geplaveide straten en 18e eeuwse Portugese en Moorse architectuur. Het is een geweldige plaats voor een rustige wandeling terug in de tijd. Centro Historico is het authentieke Faro.

Rio Formosa – Maak een boottocht in de Rio Formosa – een natuurgebied dat zich uitstrekt langs de punt in de zuidkust van Portugal. Een twee en een half uur durende reis kost ongeveer € 20 en omvat een tussenstop van 40 minuten op een eiland. De boot vertrekt vanaf een steiger bij het Centro Historico.

Praia de Faro – Dit is een relatief rustig strand van enkele kilometers lengte. Het grootste deel van praia de Faro is licht glooiend. Je vindt er de gebruikelijke strandtentjes en af en toe een openbaar toilet. Je kunt vanaf het vliegveld van Faro gemakkelijk naar het strand. Een busrit kost zo’n € 1,65. Veel mensen met vroege check-outs en late vluchten gaan hier op hun laatste dag naar toe.