Fly drive Azoren

De Azoren is een atol (eilandengroep) in de Atlantische Oceaan. Officieel behoren de Azoren tot Portugal. Het is een gebied van ongereptheid en een alles doordringende rust. Het leven van de bewoners is gewijd aan de zee. Een fly drive naar de Azoren is een uitstekende manier om het authentieke, avontuurlijke gebied te verkennen.

De azoren staan vol met vulkanische kraters, adembenemende meren en boerderijen. Vanaf de kust kun je dolfijnen en walvissen zien zwemmen!

Fly drive Azoren: verken 9 vulkanische eilanden!

De archipel van de Azoren bestaat uit negen vulkanische eilanden gelegen in het midden van de Noord-Atlantische Oceaan, ongeveer 1500 km van de Europese kust en 3900 km van de Noord-Amerikaanse kust. De archipel is de meest westelijke grens van de EU en beslaat een totale oppervlakte van 2.333 vierkante kilometer. Door de geografische spreiding van de eilanden is het totale oppervlak ongeveer 940.000 km2. In totaal hebben de negen eilanden zo’n 238.000 inwoners.

Vanwege de geografische ligging worden de Azoren verdeeld in drie groepen:

  • de Oostelijke Azoren: Santa Maria en São Miguel
  • de Centrale Azoren: Terceira, Graciosa, São Jorge, Pico en Faial
  • de Westelijke Azoren: Flores en Corvo.

De minimale afstand tussen de twee eilanden bedraagt 6 km (Pico en Faial) en maximaal ongeveer 600 km (Santa Maria en Corvo).

Taal

De officiële taal van de Azoren is Portugees. Op de meeste van de negen eilanden worden dialecten gesproken die zeer vergelijkbaar zijn met het gewone Portugees. Alleen op het eiland Sao Miguel wordt een bijzonder afwijkend dialect gesproken: “Micaelense”. Portugezen van het vasteland hebben veel moeite om dit dialect te verstaan. Gelukkig spreken de meeste mensen in de toeristische industrie engels.