Fly drive Madeira

Het eiland Madeira ligt 850 km ten zuidwesten van Portugal. Eigenlijk is het gewoon de bergtop van een enorme vulkanische massa. Madeira is het eiland van de steile torens en afgronden, met een enorme afdaling in het blauwe water van de Atlantische Oceaan. De oceaan is hier zo diep dat er regelmatig grote potvissen worden gesignaleerd langs de kust. Luís Vaz de Camões, de Portugese nationale dichter, noemde Madeira ooit  “aan het einde van de wereld”.

De archipel waar Madeira toe behoort, omvat ook de eilanden Porto Santo en de Desertas eilanden.

Fly drive Madeira – dé manier om het eiland te verkennen

Het eiland Madeira, ook wel ‘drijvende tuin’ genoemd, dankt haar bijnaam aan de aantrekkingskracht van het bijzondere landschap en de subtropische vegetatie. Het heerlijke klimaat van Madeira warmt de wateren op tot een uitnodigende temperatuur.

Madeira bezit een enorme aantrekkingskracht die ieder jaar zorgt voor een stroom aan bewonderaars. Het eiland leent zich uitstekend voor een verkenning per huurauto.

Activiteiten Madeira

Er is een breed scala aan activiteiten die je kunt ondernemen. De Atlantische Oceaan nodigt uit om te zeilen, vissen, waterskiën, surfen, duiken of te zwemmen. Ook kun je er fantastisch walvissen spotten, of dolfijnen. De temperatuur van het zeewater varieert tussen 18 tot 24 ° C, afhankelijk van het jaargetijde. Houd je van duiken? Bezoek dan de Garajau kustlijn want daar vind je Europa’s eerste onderwater natuurreservaat.

Er zijn genoeg leuke excursies die je tijdens je fly drive Madeira kunt ondernemen. Zo zijn de Levada wandelingen een perfecte manier om het landschap en de rust van Madeira tot je te nemen.

Funchal

De schilderachtige stad Funchal is prachtig gelegen aan de zonnige zuidkust van Madeira. De stad wordt omgeven door een ring van groene bergen, wat het tot een enorm natuurlijk amfitheater maakt.

De zomer is er nooit te warm en de winters zijn aangenaam mild, waardoor Funchal bestemming is die je het hele jaar door kunt aandoen.

Bezoek tijdens je fly drive Madeira het ‘oude’ centrum van Funchal, met de haven, boulevards en de smalle schilderachtige straatjes. Bezienswaardigheden zijn de kathedraal,het theater, stadhuis en de kust. Ook het Madeira Story Centre heeft recht op een plek in je fly drive Madeira.