Fly drive planning

Fly drive planning maken

Als dit je eerste fly drive wordt, vraag dan brochures op bij reisbureau’s en bekijk de routes en planningen die ze hanteren. Het komt helaas nogal eens voor dat een reisaanbieder te lange routes inplant, waardoor je het grootste gedeelte van de dag aan het autorijden bent. Leuk natuurlijk, maar je wilt natuurlijk ook iets van de omgeving zien! Door een overvol fly drive programma, kun je het gevoel krijgen dat je nergens echt tijd voor hebt. Sommige brochures gaan uit van 450 kilometer per dag. Dit is niet realistisch voor de meeste reizigers! Als je grote afstanden wilt overbruggen in één dag, overweeg dan eventueel om de route in tweeën te splitsen.

Tip: Wees niet te optimistisch over de afstand die je afleggen op een dag. Zorg dat er genoeg ruimte in je planning zit om te kunnen stoppen bij bezienswaardigheden, óók wanneer je deze niet van tevoren niet verwacht. Uit de praktijk blijkt dat dit regelmatig gebeurt. Dit gebeurt vaker dan je zou verwachten.

Hoe ver reizen op één dag?

  1. Reken uit wat de afstand is die je wilt overbruggen
  2. Ga ervan uit dat je gemiddeld 70 km per uur rijdt. Stel dat je 200 km wilt afleggen dan zit je een kleine drie uur in de auto.
  3. Houd rekening met maaltijden.
  4. Kies een gewenst tijd van aankomst.
  5. Bedenk of je de plek van aankomst nog verder wilt bezichtigen.