Fly drive Edinburgh

fly drive edinburghWelkom in Edinburgh, een stad geliefd bij royalty en feestbeesten tegelijk. Eeuwen geschiedenis hebben hun stempel gedrukt op deze stad. In Edinburgh vindt u een sfeervolle, middeleeuwse oude binnenstad, Georgische New Town en nog veel meer bezienswaardigheden van een van Groot-Brittannië’s meest geavanceerde steden.

Top attracties

Met zoveel te zien en te doen in Edinburgh, kan het moeilijk zijn om te besluiten waar u moet beginnen met het verkennen van deze stad. We raden u aan te beginnen bij de Royal Mile, met aan de ene kant het prachtige Edinburgh Castle aan de andere kant en het Palace of Holyroodhouse, de officiële verblijfplaats van de koningin in Schotland. Tijdens u route langs de Royal Mile passeert u oa de iconische St Giles ‘Cathedral, The Real Mary King’s Close en het Schotse parlementsgebouw.

Kunst & cultuur

Er is geen betere manier om de dynamische kunst en cultuur van Edinburgh te ervaren dan door deel te nemen aan een van de festivals van de stad. Elk jaar in augustus komen mensen van over de hele wereld naar Edinburgh voor het Edinburgh Festival Fringe – het grootste kunstfestival ter wereld – en de iconische Royal Edinburgh Military Tattoo. En als u in bent voor een echte traktatie dan moet u de stad bezoeken in december. De spectaculaire driedaagse Hogmanay (nieuwjaar) feesten zijn wereldberoemd.

Geschiedenis & Erfgoed

Edinburgh kan een levendige hoofdstad zijn maar elke centimeter van de stad is een herinnering aan de rijke historie. Verken de smalle, geplaveide straatjes van de oude stad en de elegante halve manen van de New Town en u zult zien waarom de UNESCO World Heritage Site status hieraan is toegekend. Vervolgens kunt u koninklijke geheimen, spectaculaire collecties en tijdloze architectuur ontdekken in het kasteel van Edinburgh en in de historische huizen, die samen slechts enkele van de 4.500 beschermde gebouwen in de stad zijn.