Fly drive Glasgow

Glasgow is de grootste stad van Schotland en staat bekend om zijn cultuur, architectuur en design. Glasgow is gelegen aan de rivier de Clyde in het westen van het land en heeft de stijl en allure van een hoofdstad . De stad kenmerkt zich door innovatieve gebouwen, stijlvolle winkels, culturele centra, meer dan 30 galeries en musea en een jaarlijks programma van podiumkunsten en festivals. Daarnaast zijn het spectaculaire Schotse platteland en de kust vanuit de stad ook gemakkelijk te bereiken.

Kunst en cultuur

fly drive glasgow

Glasgow heeft een geschiedenis die teruggaat tot het stenen tijdperk, maar het kenmerk van de stad is de architectuur. Het is de Art Nouveau ‘Glasgow Style’ waar de stad beroemd om is geworden, en niet een bezoeker mag een bezoek aan de Glasgow School of Art missen, waar het onbetwiste meesterwerk te vinden is van Charles Rennie Mackintosh, de beroemdste kunstenaar van de stad.
attracties

Als u houdt van musea zal uw enige probleem in Glasgow worden dat u moet beslissen welk museum u eerst zult bezoeken en welk museum daarop zal volgen. Bij The Burrell Collection kunt u de prive-collectie van miljonair en eigenaar Sir William Burrell vinden en in het Hunterian Museum vindt u een van de top 5 collecties in Schotland.

Glasgow feiten

  • Bevolking: 580.690
  • Dichtstbijzijnde luchthaven: Glasgow International Airport
  • Voetbalclubs: Celtic F.C, Rangers F.C
  • Beroemde inwoners: Charles R Mackintosh, Alex Ferguson
  • Lokaal voedsel: Haggis, Cranachan, Shortbread
  • Dichtstbijzijnde steden / steden: Stirling, Edinburgh