Provincies van Schotland

Schotland is verdeeld in een aantal provincies. Lees de beschrijvingen van regio’s in Schotland, van zuid naar noord.

Kaart van SchotlandBorders

De Borders is een provincie ten noorden van de grens met Engeland. Er is honderden jaren gevochten op de mooie glooiende heuvels en velden, bezaaid met mooie dorpen , abdijen en slagvelden.

De South-West

Dit is de thuisbasis van de nationale dichter Robert Burns en de Solway Coast (de riviera van Schotland. Ook is de provincie South-West het thuis van het prachtige eiland Arran .

Central Belt

De Central Belt is het meest verstedelijkte gebied van Schotland, met steden als Glasgow en Edinburgh . Het grootste deel van de bevolking van Schotland woont in de steden en agglomeraties van de Central Belt.

Schotse Hooglanden

De beroemde Schotse Hooglanden omvatten de Great Glen en Loch Ness en op het verste puntje van Engeland , John o’Groats . Je kunt heerlijk winkelen in de groeiende stad Inverness .

North East Scotland

Deze prachtige streek strekt zich uit van de Grampian bergen in het hart van Schotland tot de steile oostkust . Het is een gebied van landbouwgrond, schilderachtige vissershavens, ruige bergen en heuvels en dramatische kastelen . Het is ook het centrum van twee belangrijke Schotse industrieën , Noordzee -olie en whisky. Aberdeen en Dundee zijn de grootste steden in North East Scotland.

Hybriden

De vele eilanden voor de noordwestelijke Schotse kust worden de binnen-Hebriden en buiten-Hebriden genoemd. Bekende eilanden zoals Skye , Mull , Islay en Colonsay in de Binnen-Hebriden en Lewis , North Uist , South Uist en Benbecula in de Buiten-Hebriden maken allen deel uit van deze eilandengroep . Ze delen de taal (Schots Gaelic) en cultuur met de Highlands .

Orkney eilanden

De Orkney eilandengroep bevindt zich direct ten noorden van Schotland. De grootste van de Orkney- eilanden staat bekend als Mainland en de eilandbewoners worden Orcadians genoemd. Het gebied wordt al heel lang bewoond en omdat het één van de beste archeologische vindplaatsen van Europa is, zijn de eilanden tot UNESCO werelderfgoed uitgeroepen.

Shetland eilanden

De Shetland eilanden zijn een atol ten noorden van de Orkney eilanden. Het is het meest noordelijke gebied van het Verenigd Koninkrijk. De Shetland eilanden zijn in het verleden zwaar bevochten door Schotland en Scandinavie.