Uit eten in Schotland

Plaatsen als Glasgow, Edinburgh en Aberdeen hebben verfijnde restaurants met verschillende prijsniveaus. Niet alleen in stedelijke gebieden, ook in kleinere dorpen kun je uitstekend uit eten. Maak geld en tijd vrij om tijdens je rondreis door Schotland te genieten van de lokale keuken, maar houd er rekening mee dat het zelden goedkoop is.

De traditionele Schotse eetgelegenheden bieden meer dan alleen fish and chips, gebakken worst en bloedworst. Je kunt er heel verfijnde maaltijden proberen: verse sint-jakobsschelpen, biologische zalm, wilde eend, ‘Angus beef’ of lokaal geteelde groenten.

Of je nu wilt proberen: de keuze is aan jou. Bedenk dat er meer is dan de de traditionele haggis of bloedworst. Je vindt in Schotland veel internationale restaurants: Chinees, Frans, Grieks, Indiaas, Italiaans, Japans, Mexicaans, Mongools, en Russisch. Ook zul je eigenlijk altijd keuze hebben uit vegetarische menu’s.

Tip: Pubs zijn uitermate geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.