Fly drive Spanje

Windmolens-andalusie.min

Spanje is één van de meest diverse en visueel verbluffende naties van Europa. Als je zelf je fly drive Spanje plant, dan zul je verbaast staan van het enorme aantal fascinerende bezienswaardigheden, de prachtige landschappen en de idyllische off-road weggetjes. Dus laten we je een handje helpen. We hebben een selectie gemaakt van de mooiste bezienswaardigheden en bestemmingen voor Spanje fly drives. Hoewel: Uiteindelijk blijft het natuurlijk een zeer persoonlijke keuze!

ReistipFly drives naar Spanje

Fly drive Spanje – tips

Het Alhambra, Granada

Het Alhambra is een enorm paleizencomplex van Moorse origine. Het is het grootste en bekendste monument van Andalusië. Het paleis is gebouwd rondom weelderige binnenplaatsen en tuinen, compleet met borrelende fonteinen en prachtige beelden.

Toledo

Toledo is een uur rijden ten zuidwesten van Madrid. Het wordt vaak omschreven als de spirituele hoofdstad van Spanje, omdat het bevolkt door verscheidene bevolkingsgroepen, waaronder Joden, Romeinen en moslims. Het openluchtmuseum van de stad ligt op een heuvelrug hoog boven de Río Tajo en is een architectonisch tapijt van middeleeuwse gebouwen, kerken, moskeeën en synagogen.

La Sagrada Família, Barcelona

La Sagrada Familia is hét symbool van Barcelona en verdient absoluut in plaats in je Spanje fly drive. De puntige torens met organische vormen lijken op een honingraatstructuur; het geeft de hele stad een sprookjesachtige sfeer.

Museo del Prado, Madrid

Een van de grootste musea ter wereld. Het Prado bezit meesterwerken van Italiaanse en Vlaamse schilders, maar haar juwelen zijn de werken van de Spanjaarden: Goya, Velázquez en El Greco.

De romeinse ruïnes van Merida

Je zou het misschien niet verwachten in Spanje: In het centrum van een wat saaie, moderne stad vind je de grootste en bestbewaard Romeinse stad van het Iberische Schiereiland. Plan je fly drive Spanje langs het fabelachtige romeinse amfitheater voor een onvergetelijke aanblik.

Mezquita, Córdoba

De Mezuita is een bijzondere moskee, beroemd om de combinatie van struikgewassen en de traditionele Moorse versieringen. Het is een prachtig, massief monument dat oprijst in een wirwar van oude straatjes en pleinen: Het centrum van Cordoba!